05 Eylül 2016 06:59

Öcalan'ın ailesi: Bakanın açıklaması tatmin edici değil

Adalet Bakanı'nın İmralı açıklamasına PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'dan yanıt geldi.

Paylaş

Yaklaşık 5 yıldır avukatlarının, 2 yıldır ailesinin ve geçtiğimiz yıl 5 Nisan'dan bu yana da İmralı Heyeti ile görüştürülmeyen PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın İmralı ile ilgili dünkü açıklamasına tepki gösterdi.

Avukat ve aile görüşlerinin yasal hak olduğunu belirten Öcalan, "Eğer 'Hukuk devletiyiz' diyorlarsa hakkımızı tanımalıdırlar. Bakan doğru söylediğini bize göstersin. Dünya yıkılmayacak. Biz ailesiyiz. Tatmin olamıyoruz ve sağlığından ciddi endişe duyuyoruz. Bizi bırakmıyorlarsa avukatlar bize iyi olduğunu söylemeli, onunla görüşmelidir" dedi.

Mehmet Öcalan, "Öcalan ile görüşme" talebiyle bugün 50 kişiyle başlayacak açlık grevi için de şöyle dedi: Kürt Halkı onu istiyor, 'Önderim' diyor. Devlet onu nasıl tanımlarsa tanımlasın, bu ülkede yaşayan büyük bir çoğunluk onu istiyor. Kürt siyasetinin almış karar gecikmiş bir karardır. Destekliyoruz, sonuna kadar onlarlayız. Eylem sonuç alınıncaya kadar devam etmeli, büyümelidir" dedi. (DİHA)

YUSUF KARATAŞ: ÖCALAN'LA GÖRÜŞME NEDEN ÖNEMLİ?

ÖNCEKİ HABER

Çukurca'da çatışma: 2 asker yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Aslı Erdoğan’ın tutukluluğuna itiraz reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...