04 Eylül 2016 18:28

Yıldırım'dan kamuda yeni tasfiye mesajı

Yıldırım, bir kez daha Bölge'de 14 bin öğretmenin 'terör örgütleriyle ilişkisi olduğunu' iddia ederek yeni tasfiye mesajı verdi.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır Cahit Sıtkı Tarancı Kültür ve Kongre Merkezi'nde 'Doğu ve Güneydoğu Yatırım ve Destek Hamlesi' programına katıldı. Yıldırım, bir kez daha Bölge'de 14 bin öğretmenin "terör örgütleriyle ilişkisi olduğunu" iddia ederek yeni tasfiye mesajı verdi.

Yıldırım'ın konuşması şöyle:

"Bir konu var. 2 gün önce bir konuşmamda, bölgedeki öğretmenlerle ilgili bir şey söylemiştim. Orada belli ki bir yanlış anlaşma var, düzeltmek istiyorum. Bu bölgede görev yapan, terörle bir şekilde iç içe olmuş, 14 bin civarında öğretmen olduğu tahmin ediliyor. Bunun ne kadarının terörle ilişkili olduğu, ne kadarının olmadığı, yapılacak incleme ve soruşturmalarla ortaya çıkacak. Okul zamanı geliyor, bayramdan sonra okullar açılıyor. Onun için için Milli Eğitim Bakanı ile konuştum. Üzerinde şüphe bulunan bütün öğretmenler tedbir olarak açığa alınacak. Yeni ders döneminde bunlara görev verilmeyecek. Bunların başına da, FETÖ'cülerin başına ne geldiyse, bunların da başına o gelecek. Sadece öğretmenlerle sınırlı değil terör, sadece dağda değil, devletin içinde de var. Terörle haşir neşir olmuş kamu görevlilerinin üzerine gideceğiz. Tek, tek ayıklayacağız. Bunların lojistik desteğini, akıl hocalarını devre dışı bırakmalıyız." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Doğu Gorilinin nesli tehlikede

SONRAKİ HABER

Üretici Kamil Çavuşoğlu: Üreticiden başka herkes kazanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...