05 Eylül 2016 00:51

Cam işçileri: Demokrasi ve adil bir seçim istiyoruz

Kristal-İş Genel Merkezi tarafından ihraç edilmek istenen yönetime muhalif cam işçileri sendika içi demokrasi talep ediyor.

Paylaş

Fırat TURGUT
İstanbul

Kristal-İş Sendikası Genel Merkez Yönetimi tarafından, kesin ihraç talebiyle sendika disiplin kuruluna sevk edilen muhalif işçiler için, tüm tepkilere rağmen süreç işletiliyor. 21 kişiden ilk olarak İlhami Zafer Girgin, üyeliği askıya alınarak ihraç talebiyle ilk genel kurula sevk edildi. Muhalefette bulunan işçiler ise duruma tepkili: “Demokrasi istediğimiz için, sarı sendikaya karşı çıktığımız için susturulmak istiyoruz. Bu sistemi durdurmak için her şeyi yapacağız.”

Kristal-İş tarafından İlhami Zafer Girgin’e gönderilen yazıda, “Sendikamız Genel Merkez Disiplin Kurulu, daha önceden 12/08/2016 tarihinde toplanmış ve 18/08/2016 tarihine kadar savunmanızı vermeniz istenmişti. Alınan savunmalar ve yapılan incelemeler sonucu sendikamız ana tüzüğünün 11. maddesinde geçen suçları işlediğiniz sabit görülmüş olup, üyeliğinizin askıya alınmasına ve ihraç istemiyle ilk genel kurula sevkinize karar verilmiştir” denildi.

‘ÇAMUR ATMALARLA İHRAÇ EDİYORLAR’

Bu duruma muhalefette bulunan işçilerden tepki geldi. Lüleburgaz Şubesi’nde muhalefetin öncülüğünü yapan İsmail Koç, “Haksız bir karar olduğunu düşünüyorum. Çamur atmalarla ihraç ediyorlar. Sadece İlhami değil, zaten bu muhalefete yapılan bir hareket. Demokrasi istediğimiz için, sarı sendikaya, atamaya, yaptıkları hukuksuzluğa karşı geldiğimiz için, işverenle bir olup 200 tane işçiyi kapı önüne koyulmasına tepki gösterdiğimiz için muhalefeti susturma korkutmak istiyorlar” dedi.

Gerekçe gösterilen 11. maddenin içeriğinin “Sendika genel merkezinin aldığı kararları uygulamamak”, “Sendika yetkili organlarını tanımamak”, “Sendika aidatlarını üç ay yatırmamak” olduğunu dile getiren Koç, “İşçiler bu maddelerin hiçbirini ihlal etmedi. Bu ihraçların 11. maddeyle hiçbir alakası yok. Tamamen yaptığımız açıklamadan dolayı” dedi.

‘ADİL SEÇİM İSTİYORUZ’

“Sıranın bize geldiğinin farkındayız” diyen Koç şöyle devam etti: “Bugün Mersin yarın biz. Bu sistemi durdurmak için her şeyi yapacağız. Toplanacağız. Ekibimizin aldığı kararları uygulayacağız. Yargıya da taşıyacağız. Biz adil, tüzüğe uygun bir seçim yapılmasını, bu seçimlere uyulmasını istiyoruz. Adaletli bir seçim yapıldığı zaman açtığımız davaları da geri çekeriz.”
Hakkında ihraç istenen 21 kişiden biri olan Mersin Şube Başkanı Ahmet Ergev de “Karar doğru değil, umarım genel kurulda aklı selimi buluruz. Bu arkadaşlarımız öyle bir şey yaptıklarını zannetmiyorum” dedi. Öte yandan cam işçileri bu duruma sosyal medyadan da tepki gösterdi.

ÖNCEKİ HABER

Mesaiye kal, tatile gitme, köle miyiz biz ya!

SONRAKİ HABER

Adeta toplama kampındayız!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...