04 Eylül 2016 13:54

Halep'te cihatçılar yeniden kuşatma altında

Suriye ordusu Halep'in güneyindeki Ramuse Topçu Üssü'nü yeniden ele geçirdi ve böylece kent merkezindeki cihatçıları bir kez daha kuşatma altına aldı.

Paylaş

Suriye ordusu ve müttefikleri, Halep'in güneyindeki Ramuse Topçu Üssü'nü yeniden ele geçirdi ve böylece kent merkezindeki cihatçıları bir kez daha kuşatma altına aldı.

Ordu güçleri, askeri üssün yakınlarındaki Cemiyet ve Ammara tepelerini de kontrolü altına aldı.

Yaklaşık bir ay önce Fetih Cephesi'nin öncülüğündeki gruplar Ramuse Topçu Üssü ve çevresindeki köyleri ele geçirerek Doğu Halep'teki cihatçılar üzerindeki kuşatmayı kırmıştı. Bu süre zarfında yaklaşık bin cihatçının öldürüldüğü belirtiliyor.

'TÜRKİYE-RUSYA ANLAŞMASI ROL OYNADI' İDDİASI

Gazeteci Elijah Magnier, bu haftaki yazısında Rusya ile Türkiye arasında yapılan anlaşma uyarınca Feylak'uş Şam, Nureddin Zengi Tugayı ve Sultan Murat Tugayı gibi cihatçı grupların bölgeyi terk ederek Türkiye'nin sınır hattında başlattığı operasyona katıldığını yazmıştı. Magnier, Halep cephesinde yakın dönemde el Kaide ile ilişkisini sonlandırdığını açıklayarak adını Şam Fetih Cephesi'ne çeviren Nusra'nın yalnız kaldığını ve Halep'te kısa süre içerisinde ordu güçlerinin ilerleme kaydedeceğini yazmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kağıthane'de silahlı saldırı: 1 yaralı

SONRAKİ HABER

Kamudaki ihraçlar Bursa'da protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa