04 Eylül 2016 08:29

Metro’da sözleşme imzalandı

DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Metro Grosmarket’te grev aşamasına gelen sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

Paylaş

DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Metro Grosmarket’te grev aşamasına gelen sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Sözleşmeyle işçilere ayrı olarak verilen ikramiyeler, patronunu istediği gibi aylara bölünerek ücrete giydirildi.

Sözleşmeyle işçilerin 2015 yılında aldıkları 4 aylık ikramiye ve aylık ücretlerin toplamının 12’ye bölünmesiyle çıkan rakam 2016 yılının ücreti olarak belirlendi. İkramiye olarak ise çıplak ücreti 1650 lira ile 2149 lira arası olanlara aylık 275 lira, çıplak ücreti 2150 liranın üzerinde olanlara ise aylık 150 lira ödenmesi kararlaştırıldı. 

Sosyal-İş Metro Grosmarket için daha önce grev kararı almış ve grev kararını şu sözlerle duyurmuştu: “Parasal haklara ilişkin maddelerde anlaşma sağlanamamasının nedeni, Metro işvereninin kazanılmış haklarımızı geriye götüren teklifinde ısrar etmesidir. Metro işvereni ‘yılda 4 ikramiye’ hakkımızı 2015 yılı ücretine giydirmeyi teklif etmektedir. Toplu iş sözleşmesinin temel amacı işçilerin hak ve ücretlerini korumak ve iyileştirmektir. Ancak Metro işvereninin ısrar ettiği teklif, iyileştirmeden ziyade mevcut hakların ciddi biçimde gerilemesine yol açacak niteliktedir. Dolayısıyla bu teklif uzlaşma zemininin daralmasına yol açmıştır. Üyelerimizin 11 yıllık kazanılmış hakkının geriye götürülmesi ise kabul edilebilir değildir.” (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Nilüfer Festivali'nde 1 günde 13 performans

SONRAKİ HABER

Emaar’da ödemeler yapılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...