14 Mayıs 2012 07:52

Antep’te Denizlerin mücadelesi konuşuldu

Gaziantep’te Emek Partisi (EMEP) Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan, Hüseyin İnan’ın idam edilişinin 40. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde söyleşi düzenledi. Söyleşide bugünün Türkiye’sinde onların nasıl anlaşılması gerektiği konuşuldu.  EMEP il binasında gerçekleştirilen söyleşiye Prof. Dr. Ari

Antep’te Denizlerin mücadelesi konuşuldu
Paylaş

EMEP il binasında gerçekleştirilen söyleşiye Prof. Dr. Arif Nacaroğlu ve EMEP GYK Üyesi Mehmet Türkmen konuşmacı olarak katıldı. Söyleşi öncesi Aydın Çubukçu’nun hazırladığı “Fırtınanın Çocukları” adlı belgeselin gösterimi yapıldı.  Prof. Dr. Arif Nacaroğlu, ’68’le başlayan mücadele tarihinden söz etti. Denizlerin mücadelesinden de bahseden Nacaroğlu, “Gençlik lümpenleştirilmek, savaşma sevişme sloganlarıyla toplumsal talep dışına itilmek istendi. Ancak Deniz Gezmiş olayında bunu gerçekleştiremediler” dedi. Nacaroğlu, ‘68 kuşağının neyi nasıl yaptığı konusunda daha iyi okunması, anlaşılması gerektiğini söyledi.

Mehmet Türkmen, Denizlerin o gün asılırken söyledikleri son sözlerin ve uğruna mücadele ettiklerin taleplerin halen de canlılığını koruduğunu söyledi. Bugün için de Deniz olmanın yolunun işçi ve emekçilerin içinde mücadele etmekten geçtiğini belirten Türkmen, gençliğe büyük görevlerin düştüğünü belirtti.  Söyleşi müzik dinletisiyle son buldu. (Gaziantep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hıdırellez kutlamasında 4+4+4 tartışıldı

SONRAKİ HABER

Baydemir: TOKİ emlakçı gibi davranıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...