03 Eylül 2016 16:16

Gözaltındaki muhabirlerimizin TEM'e götürülmediği açıklandı

Mersin'de 11 gündür gözaltında tutulan muhabirlerimiz bugün 3. kez TEM'e götürüldüğü iddia edildi. Ancak polislerin verdiği bilgi yalanlandı.

Paylaş

Mersin'de haber takibi sırasında gözaltına alınan ve 11 gündür Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan muhabirlerimiz Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat'ın bu akşam 3. kez Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldüğü iddia edildi. Ancak polislerin verdiği bu bilginin daha sonra doğru olmadığı öğrenildi.

Avukat Tugay Bek müvekkilleriyle görüşmek için bu akşam Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gitti ve muhabirlerimizin yeniden TEM'e götürüldüğü söylendi.

Buradan TEM'e giden Avukat Bek'in muhabirlerimizle görüşmesine izin verilmedi.

Avukat Tugay Bek, Evrensel'e yaptığı açıklamada "OHAL'de Emniyet önünde bekliyoruz. Görüşme talebimiz keyfi bir şekilde geri çevrildi. Halen Mersin Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'de bekletiliyoruz. OHAL'de avukatın gözaltında tutulan müvekkiliyle görüşebilmesi için avukat görüş yasağının kalkması yeterli değil polisin de keyfinin yerine gelmesi gerekiyor" dedi. Bek, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın emniyeti aradığını ancak polisin halen müvekkilleriyle görüşmelerine engel olduğunu söyledi.

TEM'DE OLMADIKLARI ORTAYA ÇIKTI

Bek, 4 saatlik bekleyişin, 3 milletvekili ve 2 baro başkanıyla yaptığı görüşmelerin ardından muhabirlerimizle görüşebildi.

İyi olduklarını belirten muhabirlerimiz 3. kez TEM'e götürüldüğü bilgisinin doğru olmadığını teyit etti. Muhabirlerimizin ne zaman ifadelerinin alınacağı ya da adliyeye sevk edileceği halen belli değil.

Avukat görüşünün TEM'den izinsiz yapılmamasının istendiği, polisin de bu sebepten Bek'e, muhabirlerin TEM'e götürüldüğünü söylediği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Mersin’de 'Özgürlük Nöbeti' eylemini izledikleri esnada gözaltına alınan gazetemiz muhabiri Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat 'Ne gazeteciliği, memlekette OHAL var' denilerek darp ve hakaret edilerek gözaltına alındı.  Muhabirlerimizle görüşme yapmak isteyen avukatlara OHAL gerekçesi ile beş gün görüş yasağı olduğu söylenmişti. Muhabir arkadaşlarımızla ilk kez gözaltında oldukları altıncı gün Avukat Ali Bozan görüşmüştü. Sekizinci gün ise Avukat Tugay Bek görüştü. Onuncu gününde avukat Ali Bozan yeniden görüşme yaptı. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın tutuklandı

SONRAKİ HABER

Adana’da 'Barış insan hakkıdır' paneli düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...