03 Eylül 2016 11:54

8 milletvekili ifadeye çağrıldı

Diyarbakır’da görülen “KCK Ana Davası”nda yargılanan ancak milletvekili seçildikleri için yargılamaları durdurulan 8 milletvekili ifade için çağrıldı.

Paylaş

Diyarbakır’da görülen “KCK Ana Davası”nda yargılanan ancak milletvekili seçildikleri için yargılamaları durdurularak, dava dosyaları ayrılan ve aralarında HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel’in de bulunduğu 8 milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ardından ifade vermeleri için mahkemeye çağrıldı.

“KCK” adı altında gerçekleştirilen siyasi soykırım operasyonlarının ardından haklarında dava açılan 192 Kürt siyasetçi arasında yer alan HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ile HDP milletvekilleri Osman Baydemir, Dirayet Taşdemir, Selma Irmak, Ahmet Yıldırım, Besime Konca, Alican Önlü ve Nadir Yıldırım yasama dokunulmazlıklarının kaldırılması ardından ifade vermeleri için mahkemeye çağrıldı. Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılama yapıldığı sırada milletvekili seçildikleri için yargılanması durdurulan 8 milletvekilinin dava dosyası geçtiğimiz yıl "KCK Ana Davası”ndan ayrıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 8 milletvekilinin yargılanması için 7 Mart’a fezleke hazırlayarak Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

Davada firari olan 22 Kürt siyasetçinin yakalanmasının beklenmesine karar veren mahkeme, 8 HDP'li milletvekili hakkında ise dokunulmazlığının kaldırması durumunda ses kaydının alınması, haklarındaki HTS raporlarının karşılaştırılması ve ifadelerinin alınması kararını vermişti.

Dokunulmazlıkların kaldırılması ardından HDP'li 8 milletvekiline çağrı kâğıdı gönderen Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi, milletvekillerinin ifade için 5 Eylül’de görülecek davanın duruşmasına hazır olmaları istendi. Dokunulmazlıkların kaldırılması ardından HDP'li 8 milletvekiline çağrı kâğıdı gönderen Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi, milletvekillerinin ifade için 5 Eylül'de görülecek davanın duruşmasına hazır olmaları istendi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Söke'de ücretleri ödenmeyen işçilerin bekleyişi sürüyor

SONRAKİ HABER

Irak’ta yine art arda saldırılar: 23 kişi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...