02 Eylül 2016 20:05

Kaya ve Kızılkaya ağır tecrit koşullarında tutuluyor

Zana Kaya'nın ağabeyi Musa Kaya ziyaretine gittiği kardeşinin ve İnan Kızılkaya'nın ağır tecrit koşullarında yaşadığını dile getirdi.

Paylaş

Silivri 5 No’lu Cezaevinden 9 No’lu Cezaevine nakledilen, Kapatılan Özgür Gündem’in Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya’nın ağabeyi Musa Kaya,  kardeşi ve İnan Kızılkaya’nın ağır tecrit koşulları altında tutulduklarını ve her ikisinin de hayatlarından endişe ettiğini açıkladı.
 
Görüşe gittiklerinde görüş kabininde telefonun çalışmadığını söyleyen Kaya “Herkes görüşüyordu ama Zana ve İnan’ın telefonları çalışmıyordu. Hem biz hem de onlar gardiyanlara söyledi ama telefon yarım saat sonra açıldı. Kısa bir süre sonra da ‘Görüş bitti’ dediler” diye konuştu.

Her ikisinin de ağır tecrit altında tutulduklarını ve hayatlarından endişe duyduklarını belirten Kaya:.”İkisi aynı koğuşta kalıyor. Havalandırmaya çıkarmıyorlarmış. İdare ile yemek alıp verme dışında iletişim yokmuş. Televizyon ve gazete vermiyorlarmış. Kantin ihtiyaçları için  listeyi de biz ziyarete gittiğimiz gün vermişler” dedi.

İnan ve Zana’nın ‘FETÖ’cülerin yoğun olduğu yerde kaldığını dile getiren Kaya şunları söyledi. “Yanlarına FETÖ’cü birini vermişler. Her ikisi de hayatlarından endişe ettikleri çin nöbetleşe uyumuşlar. Dilekçe vermişler ‘Ya bunu yanımızdan alın, ya da bizi başka bir yere götürün’  diye ama dilekçelerine de cevap vermemişler. Daha yeni almışlar FETÖ’cüyü yanlarından.”

Musa Kaya’ son olarak Zana ve İnan’ın “Arakdaşlarımız ve muhalif basından şu anda yaşadığımız tecriti ve durumumu dile getirmesini istiyoruz” dediklerini dile getirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa tekellere karşı direniyor

SONRAKİ HABER

Hindistan’da 150 Milyon işçi greve gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...