02 Eylül 2016 16:41

Yentur işçilerinin grevi devam ediyor

Antep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde Yentur Fabrikasında 350 işçinin alacakları için başlattığı direniş devam ediyor.

Paylaş

Antep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde Yentur Fabrikasında 350 işçinin alacakları için başlattığı direniş devam ediyor. Yentur’da işçiler, içerideki üç maaşlarını almadan üretimi başlatmamakta kararlı olduklarını söylüyor.
Direnişin ilk gününde çeşitli yollarla patronun teklifinin kendilerine ulaştığını söyleyen işçiler, “Artık nasıl güvenelim ki şu gün ödeyeceğim bugün ödeyeceğim vaatlerine? Biz alacağımızın tamamını almadan bir yere gitmeyiz” diyor.

İŞÇİLER KARARLI

Direnişin başladığı ilk günden itibaren patron işçilere üretime başlamaları halinde maaşları parça parça vereceğine dair haberler yollamış fakat işçiler bu tekliflerin hiçbirini kabul etmemişlerdi.

Gazetemize konuşan işçiler, artık sözle hareket edemeyeceklerini söylediler. Direnişte kararlı olduklarını belirten işçiler, “Üç aydır maaş alamadığımız için zaten borca batmışız. Bu saatten sonra alacağımızı tam almadan hiç bir sorunumuz hallolmaz” diyor.

EMEP ZİYARET ETTİ

Direnişin ilk gecesini fabrikada geçiren Yentur işçilerine dayanışma ziyaretleri de başladı. Emek Partisi Antep İl Örgütü gece fabrika önüne gelerek işçilerle buluştu. İl Başkanı Mecit Bozkurt ve partililerin katıldığı ziyarette Bozkurt, işçilere dayanışma mesajlarını iletti ve “Haklı mücadelelerinde bundan sonra da yanlarında olacaklarını” belirtti. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çukurova’da pamuk tarihe karışıyor

SONRAKİ HABER

Biber tarlasından eve uzanan sömürü çarkı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...