14 Mayıs 2012 03:53

Annelere verilecek en güzel hediye barış

BDP Kadın Meclisi, “Adalet için bir günlük özgürlük nöbeti” eyleminin İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklanmasının ardından Ankara’da bir basın açıklaması yaptı. Savaşın son bulması talebi dile getirilen açıklamada “Biz kendimizi tüm silahlara siper ediyoruz. Tüm çocuklarımız

Annelere verilecek en güzel hediye barış
Paylaş

Anneler gününde düzenlenen açıklamada, hükümete tepki gösterilerek; “Biz kadınların canlı kalkan olmayı göze aldığımız eylemleri dahi anlamaktan uzak, savaş çığırtkanlıklarına devam ediyor. Biz kendimizi silahlara siper ederken tüm çocuklarımızı düşündüğümüzü, hiçbir ananın ağlamasını istemediğimizi anlamıyorlar” denildi. Açıklamayı yapan BDP Ankara İl Eş Başkanı Meral Vuranok, süregelen çözümsüzlükte ısrar etmenin yeni kayıplar getireceğini ifade etti. Vuranok, Başbakan’a kendi sözlerini hatırlattı: “Türkiye halklarının geleceği ne Suriye’de ne İran’da ne de Mısır’dadır. Çözüm Türkiye’de ve Türkiye halklarındadır. Sözünüzü size hatırlatıyoruz. Zulüm ile abat olunmaz.”

‘ANALAR ÇOCUKLARINI MEZARDA ARIYOR’

Açıklamaya Halkların Demokratik Kongresi (HDK) adına katılan BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, Kürt halkının hak ve özgürlüklerini tanımanın yolunun o halkı özgürleştirmekten geçtiğini dile getirdi. Tuncel, Abdullah Öcalan’ın Kürt sorununda çözüm politikasına dahil edilmediği sürece de ülkede savaşın son bulmayacağına dikkat çekti.  “Bu savaşın bitmesini istemeyen AKP zihniyeti ve onun devraldığı iktidardır” diyen Tuncel, Başbakan’ın tek dil, din ve vatan söylemine dikkat çekti: “Onların ‘teklik’ üzerinden kırmızı çizgileri varsa bizim de ‘çokluk’ üzerinden kırmızı çizgilerimiz vardır. Çokluk temelinde bir yaklaşım olmadan barış mümkün değildir”. Anneler Günü’nde Türkiye’de bu günün anneler tarafından kutlanamadığını vurgulayan Tuncel, “Bu ülkede anneler çocuklarını ya mezarda arıyor ya da dağlara gidip canlı kalkan olarak çocuklarımız ölmesin diyorlar. Eğer annelere güzel bir gelecek vadedecekseniz annelerin talebi olan savaşı durdurmalısınız” dedi.

Basın açıklaması başladığı sırada ise polislerden biri bir genci gözaltına almak istedi. Yaşanan gerginliğin ardından açıklama devam etti. Açıklama sona erdikten sonra ise kimliğini istedikleri ve kimliğinin yanında olmadığını söyleyen genç polisler tarafından gözaltına alındı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Başbakanlığından ne hayır gördük ki başkanlığından görelim’

SONRAKİ HABER

Medikal Park çalışanlarına ‘ya sürgün ya işsizlik’ dayatması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...