14 Mayıs 2012 03:50

‘Başbakanlığından ne hayır gördük ki başkanlığından görelim’

CİZRE Kültür ve Sanat Günleri Festivali’nin açılışında konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, başkanlık sistemi tartışmasına ilişkin “Senin Başbakanlığından ne hayır gördük ki; Başkanlığından hayır göreceğiz. Biz Demokratik Özerkliği bu ülke için en önemli en demokratik yol olarak ö

‘Başbakanlığından ne hayır gördük ki başkanlığından görelim’
Paylaş

CİZRE Kültür ve Sanat Günleri Festivali’nin açılışında konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, başkanlık sistemi tartışmasına ilişkin “Senin Başbakanlığından ne hayır gördük ki; Başkanlığından hayır göreceğiz. Biz Demokratik Özerkliği bu ülke için en önemli en demokratik yol olarak öneriyoruz. Tartışılacaksa önce bunu tartışalım” dedi.
15 Kürt Dil Bayramı nedeniyle Cizre Belediyesi tarafından bu yıl 6. düzenlenen Cizre Kültür ve Sanat Günleri Festivali’nin startı 10 binlerce kişinin katıldığı konserle verildi. Konserin ardından söz alan Demirtaş, yeni anayasanın hazırlandığı bir dönemde hükümetin Kürtlerin sesini kısmak ve anayasayı kendi isteği doğrultusunda hazırlamak istediğini belirterek, “Kürt halkını tanımayan, dilini, kültürünü, kendini yönetme hakkını ve siyasi statüsünü kabul etmeyen yeni anayasanın darbe anayasasından hiçbir farkı olmaz” dedi. “Kürt halkı okulda, kamusal bütün alanlarda, belediyelerde, resmi bütün kurumlarda kendi diliyle yaşamak istiyor. Bu talepleri yeni anayasada güvence altına alınsın istiyor. Kendini Demokratik Özerklikle siyasi alanda yönetmek istiyor. Kürtler, en doğal hakkı olan sınırsız örgütlenme hakkı istiyor” diyen Demirtaş, başkanlık sistemi tartışmalarına da değindi. “Biz Demokratik Özerkliği bu ülke için en demokratik öneri olarak sunuyoruz. Tartışılacaksa önce bunu tartışalım” diyen Demirtaş, “Yoksa Tayip Erdoğan’ı başkan yapacak sistem Kürt halkının derdine derman olmaz. Senin başbakanlığından ne hayır gördük ki, başkanlığından hayır göreceğiz” dedi. (ŞIRNAK)

ÖNCEKİ HABER

Bütün arzusu anaların ağlamamasıymış!

SONRAKİ HABER

Annelere verilecek en güzel hediye barış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...