01 Eylül 2016 13:33

Dündar ve Kızılkaya'ya "kamu görevlisine hakaretten" dava

Can Dündar ve gazetenin tutuklu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya'ya "kamu görevlisine hakaret" iddiası ile dava açıldı.

Paylaş

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak için başlatılan nöbetçi genel yayın yönetmenliği kampanyasına katılan gazeteci Can Dündar ve gazetenin tutuklu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya'ya "kamu görevlisine hakaret" iddiası ile dava açıldı.  

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Dündar'ın nöbetçi genel yayın yönetmenliği yaptığı gazetenin 22 Haziran tarihli sayısında yer alan İstanbul Adliyesi 1 Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun hakkındaki "Saray rejiminin en kullanışlı hâkimi" başlıklı haberden dolayı kamu görevlisine hakaret iddiası ile dava açtı. 

KIZILKAYA VE DÜNDAR'IN 2 YIL 4 AYA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Özgür Gündem'in 22 Haziran'da yayımlanan sayısının 1'inci sayfasında "Yolsuzluğun hakimi" başlıklı yazı ve bu yazının devamı olan "Saray rejiminin en kullanışlı hâkimi" başlıklı yazıda İstanbul Adliyesi'nde görev yapan 1 Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun hakkında "Yolsuzluğun hakimi ve saray rejiminin hakimi" şeklinde ifadelerinin bulunduğu, ayrıca "17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasının AKP hükümetini aklayan sosyal medya hesaplarının yasaklarının altında imzası bulunan hakim" ifadelerinin yer aldığı belirtildi. "Bu ifadelerin basın düşünce özgürlüğü sınırlarını aşan kişilerin şeref ve haysiyetini zedeleyici olduğu kanıtına varıldığı" ifadelerine yer verilen iddianamede,  Kızılkaya'nın savunmasında "Kamuoyuna mal olmuş bir haber" olduğunu beyan ettiğini Can Dündar'a tebligat yapıldığını ancak tebligata rağmen savcılığa ifade vermeye gelmediği belirtildi. 

İddianamede, Kızılkaya ve Dündar'ın hakaret, kamu görevlisine hakaret suçlarını işledikleri belirtilerek 2  yıl 4 aya kadar hapisleri istendi. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Savaştan kaçtılar, iş kazasına yakalandılar

SONRAKİ HABER

Yıldırım Türker'e "örgüt propagandası" iddiasıyla dava

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...