01 Eylül 2016 12:55

Necmiye Alpay’ın tutukluluğuna itiraz

Özgür Gündem Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi, dilci, yazar Necmiye Alpay’ın tutukluluk haline itiraz edildi. 

Paylaş

Necmiye Alpay, hakkında açılan soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade vermeye gitmiş, ardından da “örgüt üyesi” olduğu iddiasıyla tutuklanmıştı. Kararın ardından Alpay’ın avukatı Cemal Polat, Necmiye Alpay’ın tutukluluğunun kaldırılması için İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği’ne itiraz etti.

‘KENDİSİ GİDİP İFADE VERDİ’ 

Verilen dilekçede, tutuklama gerekçesi olarak öne sürülen “Silahlı terör örgütünün propagandasını yapma ve üye olma” iddiasına ilişkin dosyada hiçbir delilin ve işaret eden hiçbir vakanın olmadığı ifade edildi. Dilekçede ayrıca Necmiye Alpay’ın kendisinin Cumhuriyet Başsavcılığına gidip ifade verdiği belirtilerek, “Bu durumda olan birinin kaçma ihtimali nedeniyle tutuklanmasına karar vermek gerçekçi ve adil olmaz. Kaçma ihtimali olan biri daha savcılık çağırmadan kendisi gelip ifade vermez” denildi. 

Tutuklama nedenleri olarak kaçma, saklanma veya delilleri yok etme-değiştirme gibi nedenlerin mevcut olmadığının dile getirildiği dilekçede, bu sebeplerden dolayı tutuklama kararının kaldırılması talep edildi. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

'AKP iktidarını savaşa bağlıyor'

SONRAKİ HABER

Elazığ Emek ve Demokrasi Cephesinden 1 Eylül açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...