14 Mayıs 2012 03:49

'En güzel şey özgürlük'

BELGESEL çekmek için gittikleri Suriye’de yaklaşık 2 ay tutuklu kalan gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun, yaşadıklarını basın açıklamasında anlattı.İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı’nda (İHH) düzenlenen basın açıklamasına İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve MAZLUMDER Genel Başkan

'En güzel şey özgürlük'
Paylaş

BELGESEL çekmek için gittikleri Suriye’de yaklaşık 2 ay tutuklu kalan gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun, yaşadıklarını basın açıklamasında anlattı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı’nda (İHH) düzenlenen basın açıklamasına İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcı Recep Karagöz da katıldı.

‘BETON HÜCRELERDE YATTIK’

Özköse, şunları söyledi: “Esat yanlıları tarafından kaçırıldık. Kaçırıldığımız zaman çatışmaların ortasında kaldık. Bizim gözlerimizi bağlayarak, ellerimizi kelepçelediler. 11 güne yakın Esat yanlısı güçlerin ellerinde kaldık Sonrasında Suriye yönetimine teslim edildik. 53 gün boyunca betonda karanlık hücrelerde yattık.” Hamit ile birbirlerini 53 gün boyunca göremediklerini belitten Özköse, “2 metre boyunda, 1 metre eninde küçücük bir penceresi olan hücrede” kaldıklarını ifade etti.

Gazeteci Hamit Coşkun ise, özgürlüğün dünyanın en güzel şeyi olduğunu belirtti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan’dan TSK savunması

SONRAKİ HABER

Bütün arzusu anaların ağlamamasıymış!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...