01 Eylül 2016 10:31

İHD: Kaya ve Kızılkaya tecrit koşullarında tutuluyor

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi avukatları, Zana Kaya ve İnan Kızılkaya ile görüştü.

Paylaş

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi avukatları, Silivri Cezaevinde Özgür Gündem Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya ve Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya ile görüştü. Bu görüşmeyle ilgili bir açıklama yayınlayan İHD, Kaya ve Kızılkaya’nın ağır tecrit koşulları arasında tutulduğu ifade edildi.

Kaya ve Kızılkaya’nın, Silivri 9 No’lu cezaevine nakledildikten sonra tecrit altına alındığı vurgulanan açıklamada, “Ayrıca idare, uyulması gereken asgari kuralların hiçbirine uymamaktadır. İki gazetecinin kaldığı odada iki gün ‘FETÖ-paralel devlet-darbe’ soruşturmalarından tutuklandığı belirtilen bir kişi daha tutulmuştur. Görüş mahalline geldiklerinde iki gazetecinin de  tecridin etkisi nedeniyle iletişim sağlamada zorluk çektiği gözlenmiştir. Ayrıca kaldıkları odanın soğuk olduğunu belirtmişlerdir. İdare, avukatların başvurusu üzerine bazı idari görevlilere ihtiyaçların giderilmesi ve battaniye temini için talimat vermişse de, talimatın uygulanıp uygulanmadığı bilinmemektedir.  Yine iki gazeteci tutuklandıkları günden bu yana sadece bir avukatın ziyaretlerine gelmesinden yakınmış, tecrit koşullarının sona erdirilmesi, olmuyorsa da kamuoyuna duyurulması konusunda bir girişimde bulunulmamasından duydukları rahatsızlığı dile getirmişlerdir” denildi.

Kaya ve Kızılkaya’nın tabi tutulduğu uygulamaların hak ve özgürlüklere aykırı olduğu vurgulanan açıklamada, “Zaten mesleklerinden ötürü tutuklu bulunmakla ağır bir hak ihlaline maruz bırakılan iki gazetecinin derhal tahliyesi, bu mümkün olmuyorsa da cezaevi koşullarının yasalar ve uluslararası hukukun gerektirdiği standartlara çekilmesi gerekmektedir” sözlerine yer verildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Aydın’da barış istemek yasak!

SONRAKİ HABER

Antep'ten barış için birlikte mücadele çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...