01 Eylül 2016 08:59

DTK: Baskın barış çağrısına yöneliktir

DTK, dün Diyarbakır'daki binasına gerçekleşen polis baskınına tepki gösterdi.

Paylaş

Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) Diyarbakır Ofis semtinde bulunan binası dün gece polis tarafından basıldı. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubeye bağlı polisler tarafından bina içerisinde yapılan aramaya hiçbir gerekçe gösterilmezken, avukat ve görevliler beklenmeden binaya girildiği öğrenildi. Binada bulunan çok sayıda evrak ve çeşitli pankarta el konularak polis araçlarına taşındı.

Baskının Kürt siyasi kurumlarının ortak açıkladıkları deklarasyonun ardından yapılması dikkat çekti. Açıklamada PKK lideri Abdullah Öcalan ile bir an önce görüşülmesi için 50 kişilik bir grubun süresiz dönüşümsüz açlık grevine başlayacağı duyurulmuştu. DTK binası önünde yapılan açıklamada Öcalan posteri nedeniyle polis ve siyasiler arasında gerginlik yaşanmıştı.

Baskına ilişkin yazılı bir açıklama yapan DTK, çözüm arayışlarının bir kez daha provokasyonla karşılandığını söyledi. DTK açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Bizler bu yaşanan kaos ortamından çıkış yolunun Sayın Abdullah Öcalan ile müzakere olduğunu ve tüm halkların geleceğinin savaşlarla değil barışla tesis olunacağını her fırsatta haykırdık. Dün buna dair yaptığımız açıklamanın ertesinde her çağrımızdan sonra olduğu gibi yine bir provokasyonla karşı karşıya kaldık. Açıklamayı yaptığımız Demokratik Toplum Kongresi binası aynı gece saat 22.45’te hukuksuz bir şekilde basılarak, Sayın Abdullah Öcalan’ın posterlerine, daha önce gerçekleştirmiş olduğumuz kongrelerde kullandığımız pankartlara ve bazı dergilere el konulmuştur.
Bizler bu baskının aslında barış için yaptığımız çağrılarımıza yönelik yapıldığını iyi biliyoruz. Bizler dün hukuksuz bir şekilde yapılan bu baskını kınıyor, hiçbir yönelimin güneşimizi karartamayacağını belirtiyoruz.” (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

600. yılında Börklüce isyanını anlamak

SONRAKİ HABER

Bursa MMO'dan barış sergisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...