14 Mayıs 2012 03:47

Yunanistan’da hükümet krizi aşılamadı

YUNANİSTAN’da hükümet kurma çalışmalarının sonuçsuz kalması ülkenin Avro bölgesindeki geleceğini de tatışmaya açtı.Seçimlerde hiçbir partinin yeterli çoğunluğu elde edemesi üzerine başlayan koalisyon arayışlarında, kemer sıkma önlemlerine karşı olan partilerin tavrından dolayı henüz sonu&c

Yunanistan’da hükümet krizi aşılamadı
Paylaş

YUNANİSTAN’da hükümet kurma çalışmalarının sonuçsuz kalması ülkenin Avro bölgesindeki geleceğini de tatışmaya açtı.
Seçimlerde hiçbir partinin yeterli çoğunluğu elde edemesi üzerine başlayan koalisyon arayışlarında, kemer sıkma önlemlerine karşı olan partilerin tavrından dolayı henüz sonuç alınamadı.

BARROSO’DAN ‘UYARI’

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso Yunanistan’ın Avro’dan çıkabileceği mesajını verdi: “Özellikle bir ülkeden bahsetmiyorum ama eğer bir üyesi kulübün kendi kurallarına saygı göstermezse oradan ayrılması daha iyidir, Bu, bütün organizasyonlar, bütün kurumlar, bütün projeler için geçerlidir.”
Öte yandan, koalisyon kurma çalışmalarında başarılı olamayan Pasok Partisi lideri Evangelos Venizelos, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papoulias ile bir araya geldi.
17 Mayıs’a kadar hükümet kurulamaması durumunda yeniden seçime gidilecek. Olası bir erken seçim için yapılan anketler Syriza’yı yüzde 20 oy oranıyla ilk sırada gösteriyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Oldu da bitti maşallah!

SONRAKİ HABER

Afgan polisler NATO askerleriyle çatıştı: 3 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...