14 Mayıs 2012 03:43

Liseli yönetmen Melisa Yılmaz Türkiye birincisi oldu

ANTALYA’ın Kaş ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki lise öğrencisi Melisa Yılmaz, 5. Türkiye Liselerarası Kısa Film Yarışmasında ‘Denizin Gizemi’ filmiyle birinci oldu. Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı desteğiyle Ankara’da gerçekleştirilen yarışma bu sene “Gençliğin Gözünden” temasıyla dü

Liseli yönetmen Melisa Yılmaz Türkiye birincisi oldu
Paylaş
Yusuf Yavuz

ANTALYA’ın Kaş ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki lise öğrencisi Melisa Yılmaz, 5. Türkiye Liselerarası Kısa Film Yarışmasında ‘Denizin Gizemi’ filmiyle birinci oldu. Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı desteğiyle Ankara’da gerçekleştirilen yarışma bu sene “Gençliğin Gözünden” temasıyla düzenlendi. 81 ilde öğrenim gören tüm resmî ve özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler yarışmaya çok sayıda kısa film başvurusu yaptı. Yarışmaya başvuran ilk on film arasında yer aldığı açıklanan Denizin Gizemi, 10 Mayıs’taki ödül töreninde ise birinci oldu. Denizin Gizemi, vurgun yedikten sonra tekerlekli sandalyeye mahkum olmasına rağmen dalış eğitmenliği yapan bir dalgıcın öyküsünü anlatıyor.

Melisa Yılmaz, Çoğunluk filminin yapımcısı Özkan Yılmaz’ın Kaş’ta geliştirdiği ‘Elma Çayı Sinemacıları Projesi’ kapsamında eğitim gören gençlerden. Özkan Yılmaz, genç sinemacılarla üç ayrı çekilen kısa film, çeşitli festival ve yarışmalarda izleyiciyle buluşmuştu. Özkan Yılmaz, projeyi beş aylık teorik ve teknik eğitim alan ve sinamacı olmak isteyen gençlerden birer senaryo yazmalarını isteyerek başlamış. Daha sonra gelen senaryoların içinden üçü seçilmiş. Kaşlı gençlerin senaryolarına profesyonel oyuncular da gönüllü olarak destek olmuş. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sağlıkçıları müdürlerden polis mi koruyacak?

SONRAKİ HABER

Pembe Sardunyadaki hüzün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...