31 Ağustos 2016 07:27

‘Ekvador’da UNE ile uluslararası dayanışmayı büyütelim'

DİSK’e bağlı Gıda-İş Sendikası yaptığı açıklama ile Ekvador’da Ulusal Eğitimciler Birliği’nin (UNE) feshedilmesi kararına karşı dayanışma çağrısı yapt

Paylaş

Ekvador’da Rafael Correa Hükümetinin, ülkenin en büyük ve köklü sendikası olan Ulusal Eğitimciler Birliği’ni (UNE) feshetme kararı aldığı belirtilen açıklamada: “Polis, sendikanın başkent Quito’daki genel merkezini ve Guayaquil kentindeki şubesini bastı. Binalardaki bilgisayarlara el konulurken, eşyalar da dağıtıldı. 1944 yılında kurulan UNE’nin 100 bin üyesi bulunmaktadır” denildi.

Kapitalist ülkelerde hükümetlerin, sendikalar üzerinde çok çeşitli baskılar uyguladığı vurgulanan açıklamada şöyle denildi: “Uluslararası sermayenin çıkarları doğrultusunda emeğin daha da ucuzlatılması ve çalışma hayatının kuralsızlaştırılması için siyasi hükümetler, işçilerin sendikal hak ve özgürlüklerini kısıtlamakta hatta Ekvador’da olduğu gibi daha da ileri gidilerek sendikalar kapatılmaktadır. Ülkemizde de örgütlenmenin önünde sendikal barajlardan, grev yasaklarına kadar ciddi engeller bulunmaktadır. İşçi sınıfının ve emekçilerin hak arama örgütleri olan sendikalar baskı altına alınmaktadır.”

Ekvador’da UNE sendikasına yönelik anti-demokratik tutumun kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada: “Uluslararası platformda ve sendikal harekette dayanışmayı büyütmeliyiz. Sendikamız, işçi hareketinin vazgeçilmez bir pratiği olan enternasyonal dayanışmanın gereği UNE’nin yanındadır. Yaşasın İşçilerin Uluslararası Dayanışması!” denildi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Merkel: Sığınmacı krizini uzun süre görmezden geldik

SONRAKİ HABER

Gazi'de polis baskınına tepki gösteren kitleye ateş açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...