31 Ağustos 2016 05:48

Lice ve Hani'nin 13 köyünde sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçelerine bağlı 13 köyde, bugün saat 05.00'ten geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Paylaş

Lice İlçesi'ne bağlı Birlik, Şenlik, Abalı, Erginköy, Tuzlaköy, Çeper, Duruköy ve Daralan köyleri ve Hani İlçesi'ne bağlı Topçular, Yukarı Turalı, Kalaba, Serenköy ve Uzunlar olmak üzere toplam 13 köyde bugünden geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır Valiliği'nin konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Lice ve Hani ilçeleri mülki sınırları içerisinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgelerde (Lice İlçesine bağlı olan; Birlik, Şenlik, Abalı, Erginköy, Tuzlaköy, Çeper, Duruköy ve Daralan köyleri ve Hani İlçesine bağlı olan; Topçular, Yukarı Turalı, Kalaba, Serenköy ve Uzunlar köyleri) sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 31 Ağustos 2016 Çarşamba günü saat 05.00’ten geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır" denildi. (DHA) 
 

ÖNCEKİ HABER

Gözaltındaki 24 Azadiya Welat dağıtımcının evine baskın

SONRAKİ HABER

Gökhan İnler: Nihayet oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa