31 Ağustos 2016 03:44

ABD: Türkiye- YPG çatışmasının durması memnuniyet verici

ABD yönetimi TSK ile Suriye'de IŞİD'e karşı savaşan Suriyeli Kürt gruplar arasında çatışmaların durduğunu ve bundan memnunluk duyduklarını açıkladı. 

Paylaş

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında, TSK'nın Türkiye'nin Suriye sınırında bulunan Cerablus bölgesinde yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili soruya verdiği yanıtta, 'Türk ordusu ile, IŞİD'e karşı mücadele eden öteki gruplar arasında gece boyunca çatışma çıkmamasını olumlu karşılıyoruz' dedi. ABD'nin önceliğinin IŞİD ile mücadele etmek olduğunu vurgulayan Earnest, ABD'nin IŞİD'e karşı savaşan taraflar arasında düşmanlık olmaması ve kayıp yaşanmaması konusunda tüm tarafları teşvik etmeyi sürdüreceklerini belirtti. 

‘TSK - YPG ÇATIŞMASI, IŞİD'E KARŞI MÜCADELEYE YARAR SAĞLAMAZ’

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de düzenlediği basın toplantısında, son 12-18 saat aralığında TSK ile Kürt gruplar arasında çatışma yaşanmadığını ve bunu memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Kirby, 'Türkiye ile Suriye Demokratik Güçleri arasında çatışma olması IŞİD'e karşı mücadeleye yarar sağlamaz' diye konuştu. Kirby, ABD Savunma Bakanlığı yetkililerinin Suriyeli Kürt grupları barındıran YPG'nin Fırat Nehri'nin doğusuna çekildikleri bilgisini verdiklerini de belirterek 'Kürt güçler Fırat Nehri'nin doğusuna geçti. Türkiye'nin ne yapacağına ilişkin bir şey söyleyemem. Ancak, Türkiye'nin o bölgedeki harekatının planlandığı gibi sınırın belirli bir bölümünün korunması için yapıldığını gördük ve bunu oldukça yapıcı buluyoruz' dedi.

Kirby, Türkiye ile YPG arasında bir ateşkes anlaşması yapılıp yapılmadığını bilmediğini, ancak son saatlerde çatışma yaşanmamasını ABD'nin olumlu karşıladığını belirtti. John Kirby, 'ABD'nin Türkiye ile YPG arasında arabuluculuk yapıp yapmadığı' sorusunu da 'Hayır. Bizim böyle bir rolümüz yok. İki tarafla da ayrı ayrı görüştük. Bizim isteklerimizi ve öncelikli amacımızın IŞİD ile mücadele etmek olduğunu anlattık. Ancak arabuluculuk gibi bir görevimiz yok' diye yanıtladı. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Vagner Love Alanya'da

SONRAKİ HABER

Reza Zarrab, 'reddi hakim' talebinde bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...