30 Ağustos 2016 15:57

Malatya’da İHD'liler 'barış nöbeti'nde

İHD Malatya Şubesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolaysıyla iki günlük "barış nöbeti" yapacaklarını duyurdu. 

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) Malatya Şubesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü ve PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin son bulmasına ilişkin şube binasında basın açıklaması yaptı. Açıklamada "Savaş değil Barış, Ölüm değil yaşam istiyoruz" yazılı pankart asılırken, masaya mumlardan "Barış" yazısı yazıldı. Açıklama yapan İHD Şube Başkanı Gönül Öztürkoğlu, "Türkiye halklarının kardeşlik hukukunun tesisi, çoğulcu demokratik anlayışın hayata geçirilmesi ve silahların susması için 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, barışı müjdeleyen bir günde uyanmak arzusuyla" bugün ve yarın dernek binasında "barış nöbeti" gerçekleştireceğini söyledi. 

Toplumsal sorunlara ve beklentilere güvenlikçi politikalarla verilen cevabın Türkiye'nin uzun yıllar denenmiş devlet aklı ve pratiği olduğunu belirten Öztürkoğlu, "Bugüne kadar denenmemiş tek yol barıştır. Barışın tesisi için koşulsuz ve şartsız ellerin tetikten çekilerek, diyalog ve çözüm sürecinin başlatılması iradesinin beyan edilmesi, diyalog zeminin geliştirilmesi için Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılarak sürece katılması gerektiğini, toplumun geniş kesimlerini temsil eden demokratik kitle örgütlerinin sürece katılarak gerek Meclis'te grubu bulunan gerekse Meclis dışındaki siyasi partilerin bu sürece aktif olarak katılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. 

'GÜÇ BİRLİĞİ İLE BARIŞI İNŞA EDELİM'

"Barışa dair tüm çabalar, eylemler yaşamsaldır" diyen Öztürkoğlu, şöyle devam etti: "Savaş ve şiddet eksenli politikaların terk edilerek, acilen barışçıl ve demokratik yollara başvurulmalıdır. Bu yıl 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde alanlara çıkmak, ses çıkartmak, halka gerçekleri anlatmak her zamankinden daha önemli ve anlamlıdır. Bu savaş bizim savaşımız değil. Gelin hepimiz güç birliği ile barışı inşa edelim. Yaşar Kemal'in dediği gibi dağlar, insanlar ve hatta ölüm bile yorulduysa, şimdi en güzel şiir barıştır." (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş Caner'i KAP'a bildirdi

SONRAKİ HABER

Cerablus’ta 1 tank vuruldu 3 asker yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa