30 Ağustos 2016 14:47

Bisiklet ve yaya yolunu motorlar işgal ediyor

İzmir Birinci Kordon’da, yasak olmasına rağmen yürüyüş ve koşu için yapılan tartan piste ve bisiklet yollarına giren motosikletliler tehlike yaratıyor

Paylaş

Birinci Kordon’da yürüyüş ve koşu için yapılan tartan pist ile bisikletlilere ait olan bisiklet yolları, yasak olmasına rağmen motosikletliler tarafından da kullanılıyor. Kural tanımayan sürücüler, yaya ve bisikletliler için tehlike yaratıyor hem de tartan piste zarar veriyor. Motosikletle giriş yasağı bulunduğunu belirten uyarı tabelalarına aldırmayan sürücüler, neredeyse günün her saati bu ihlali sürdürüyor. 

‘ÇARPACAK KORKUSU YAŞIYORUZ’

Cumhuriyet Meydanı ile Alsancak Limanı arasındaki tartan pistte bu tür kötü kullanımlar nedeniyle parçalanmalar meydana geliyor. Motosiklet sürücülerine zaman zaman kesilen cezalar da bu olumsuzların önüne geçmeye yetmiyor. Birinci Kordon’da bisiklete binen, çocukları ile birlikte yürüyüşe çıkan İzmirliler, motosikletlerden son derece rahatsız olduklarını her fırsatta dile getirerek, şöyle dedi: “Hızla giden, arkamızdan gelen ya da karşımıza aniden çıkan motosikletlerin her an çarpacağı korkusu yaşıyoruz. Üstelik bütün bunlar Birinci Kordon’da, yayalar ve bisikletliler için ayrılan bölümde yaşanıyor. Artık bu tür ihlallerin son bulmasını ve denetimlerin artırılmasını istiyoruz.” (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Dersim’deki yangından dağ keçileri de etkilendi

SONRAKİ HABER

Köprünün Zekeriyaköy’e sürprizi: Otoyol gürültüsü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...