14 Mayıs 2012 03:37

Roboski yarı açık cezaevi gibi

ROBOSKİ Katliamı’nın sorumluları bir türlü yargı önüne çıkarılmazken, köylülere baskılar da artıyor. Katliamda yaşamını yitiren Serhat Encü’nün kardeşi Ferhat Encü, Roboski’nin yarı açık cezaevi haline dönüştüğünü belirterek, “Sürekli birilerini içeri alarak,

Roboski yarı açık cezaevi gibi
Paylaş

ROBOSKİ Katliamı’nın sorumluları bir türlü yargı önüne çıkarılmazken, köylülere baskılar da artıyor. Katliamda yaşamını yitiren Serhat Encü’nün kardeşi Ferhat Encü, Roboski’nin yarı açık cezaevi haline dönüştüğünü belirterek, “Sürekli birilerini içeri alarak, birilerini tehdit ederek, bu olayın üzerini örtmeye çalışıyorlar” dedi.
Gülyazı Tugay Komutanı Abdullah Paşa’nın aileleri tehdit ettiğini hatırlatan Encü, “Buradaki zalimliğin, acımasızlığın görülmesini istiyoruz. Devlet eliyle bu insanların neler çektiğini herkesin görmesini istiyoruz. Sürekli bir adalet talebimiz vardı. Olayın üzerinden 138 gün geçmesine rağmen bir kişi bile olayla ilgili gözaltına alınmamış, ifadeye çağırılmamış ve görevinden alınmamıştır” dedi. Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nu raporunu açıklanmamasını da eleştiren Encü, “‘Meclis’in kapanma dönemine kadar raporumuzu açıklayacağız’ demeleri ne anlama geliyor? Orada ölen 34 insandır, 34 koyun değil. Herkes bunu iyi bilsin, bu aileler bu işin peşini bırakmayacaktır” şeklinde konuştu.
Kaymakamın dövülmesine ilişkin 20’ye yakın kişinin isminin yer aldığı bir liste olduğunu, bu sebeple insanların köyden çıkamadığını dile getiren Ferhat Encü, “Roboski yarı açık cezaevi haline getirilmiş. Savcının keyfi isteği doğrultusunda insanlar gözaltına alınıp, tutuklanıyor. Bu şekilde adalet olur mu?​” diye sordu. 34 insanın ölümüne ilişkin sorumluların yargılanmadığı bir ülkede Başbakan’ın ‘Askeri vesayet kalkmıştır’ dediğini belirten Encü, “Hani adaletin, hukukun ve demokrasi anlayışın Başbakan?​” diye sordu. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

TFF: Gereken yaptırım uygulanacak

SONRAKİ HABER

Zehirlenen tarım işçisi çocuğu hastane hastane gezdirdiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...