30 Ağustos 2016 13:57

Bu kadar delile rağmen nasıl tutuklamadılar?

Ankara Katliamı mağdurları avukatı Sevinç Hocaoğulları, firari sanıklarından Suphi Alpfidan'ın gözaltına alınıp serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Paylaş

10 Ekim Katliamı’nın  firari sanıklarından Suphi Alpfidan'ın gözaltına alınıp serbest bırakılmasına tepki gösteren mağdurların avukatı Sevinç Hocaoğulları, dosyada yer alan delil ve ifadelere rağmen sanığın nasıl tutuklanmadığını sordu. 

Canlı bombaları Ankara'ya getiren araca eskortluk yaptığı belirtilen araçta parmak izi bulunan Suphi Alpfidan'ın 4 Mart tarihinde Almanya'dan Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra gözaltına alındığı, sorgusunun ardından yurtdışı yasağı konularak serbest bırakıldığı ortaya çıktı. 

Bütün sanıkların Alpfidan'ı tanıdıkları yönünde ifade verdiğini de hatırlatan Hocaoğlulları, "Bu sanıkta gözaltındaki ifadesinde bütün sanıkları tanıdığını söylüyor. Ayrıca 10 Ekim katliam dosyasındaki sanıklarından Yunus Durmaz'dan ele geçirilen belgelerde Suphi adlı bir şahsa ödeme yapıldığı bilgisi var. Diğer bütün sanıklar bu kişinin Suphi Alpfidan olduğunu söylüyor. Zaten sanık da bunu kabul ediyor ama emlakçı olduğu için bu şahısları tanıdığını söylüyor" dedi. 

Bütün bu bilgilere rağmen Alpfidan'ın tutuklanma gereği duyulmadan serbest bırakılmasına tepki gösteren Hocaoğulları, "Bu şahsı yurtdışı yasağı koyarak serbest bırakıyorlar. Oysa bu şahıs zaten kaçak yollarla yurtdışına çıkmış. Ayrıca Antep gibi bir yerde kimse izin almadan sınırları geçiyor" dedi. Hocaoğulları, şöyle konuştu: "Aslında 10 Ekim katliam dosyasını inceliyoruz. Gerçek anlamda bir inceleme yürütülmüyor, sanıkların bağlarını ve emniyet ile olan ilişkilerini çözmeye yönelik bir soruşturma yürütülmedi. Bu yüzden elde olan bilgilere göre katliam ile bağı olan sanıkların tutuklanmadığı görülüyor." (Ankara/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

İHD: Bir yılda bin 552 kişi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Ölümlü kaza da ,önlem de kar etmiyor, köprüde selfieye devam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...