14 Mayıs 2012 03:36

TFF: Gereken yaptırım uygulanacak

TÜRKİYE Futbol Federasyonu’nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Futbolun ruhuyla bağdaşmayan, tarihi bir rekabete asla yakışmayan, taraflı-tarafsız herkesin yüreğini acıtan bu tabloyu kabullenmek, hoşgörü ile karşılamak, sebebi ne olursa olsun alışılagelmiş bir saha olayı gibi görmek asla mümkün değildir.&rd

TFF: Gereken yaptırım uygulanacak
Paylaş

TÜRKİYE Futbol Federasyonu’nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Futbolun ruhuyla bağdaşmayan, tarihi bir rekabete asla yakışmayan, taraflı-tarafsız herkesin yüreğini acıtan bu tabloyu kabullenmek, hoşgörü ile karşılamak, sebebi ne olursa olsun alışılagelmiş bir saha olayı gibi görmek asla mümkün değildir.” denildi.

Kupa’nın Şükrü Saraçoğlu Stadında verilmesine dair eleştirilerin de yanıtlandığı açıklamada, “Bu çerçeveden bakıldığında, medyamızın bir bölümünde yapılan ‘kupa neden Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda verildi’ tartışmalarını anlamak ve çağdaş bir yaklaşım olarak görmek de imkansızdır. Kupa töreninin gecikmesini, statta oluşan olumsuz ortam dikkate almadan eleştirmek ise haksızlıktır. Kupa, Valilikçe sahada güvenli ortamın hazırlanması sonrasında, bizzat Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulunun da hazır bulunduğu törende, Başkanımız Yıldırım Demirören tarafından şampiyon Galatasaray’a takdim edilmiştir.” denildi. Geçen hafta kulüplerle yapılan görüşmeden sonra kupanın stadta verilmesinin kararlaştırıldığı ifade edildi.

SAĞDUYUYA DAVET

Türkiye Futbol Federasyonu’nun gereken yaptırımları uygulayacağı belirtilen açıklama şu görüşlere yer verildi: “Yaşanan olayların sorumluluğunu Türkiye Futbol Federasyonu’na yıkmaya kalkışmak, asıl nedenleri göz ardı etmeye kalkmak, kelimenin tam anlamıyla insafsızlıktır. Tüm üzüntümüze karşın, olayların daha vahim boyutlara ulaşmasını engellemek adına, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri yöneticileri ile İstanbul Valiliği’nin gösterdiği özverili çabaları takdir etmek, federasyonumuz adına onlara teşekkür etmek gerektiği inancındayız. Gelinen bu noktada, herkesi sağduyulu değerlendirmeler yapmaya ve davranmaya davet ederiz.”

ERDOĞAN: KÜFÜR GIRLA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, Fenerbahçe- Galatasaray maçının ardından çıkan olayların kendisini üzdüğünü belirterek, “Tribüne terörü hakim kılmak isteyen zihniyeti lanetliyorum” dedi.
Erdoğan ayrıca şunları söyledi: “Çok daha ilginci, bayanlar tribüne çekildi ki tribünler çok daha ahlaki bir standarda kavuşsun diye. Baktık ki sadece bayanların ve çocukların olduğu maçlarda bile küfür gırla gidiyor. Böyle bir spor anlayışı veya futbol seyircisi olur mu? Erkekleri kadınlar ıslah edecek diye beklerken baktık ki hanımlarda da felaket bir tablo var. Dün akşam Galatasaray berabere kalıp şampiyon oldu. Tebrik edeceksin, alkışlayacaksın. Ben bir Fenerbahçe taraftarı olabilirim ama tebrik edip alkışlıyorum. Bunu yaymamız lazım. Maçtan sonra her tarafı yakıp yıkmak, polis araçlarını devirmek, bu nedir ya? Bunu terörde görüyoruz, ama trübüne terörü haklim kılmak isteyen zihniyeti de lanetliyorum. Bu noktada üzgünüm bu anlayışı tel’in ediyorum, Galatasaray’ı tebrik ediyorum.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Silahlanma 2011 yılında yüzde 13 arttı

SONRAKİ HABER

Roboski yarı açık cezaevi gibi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...