30 Ağustos 2016 13:16

Biz işçilerin suçu ne?

Emaar İnşaat’ın yüklenici firması olan Delta Mühendislik’e el koyulunca işsiz kalan işçiler 'işçilerin suçu ne' diye sordu.

Paylaş

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Cemaate yönelik operasyonların mağdurları yine işçiler oldu. İstanbul’daki Emaar İnşaat’ın yüklenici firması olan ve Cemaate yakınlığıyla bilinen Delta Mühendislik’e el koyuldu. Emaar yönetimi de 18 Ağustos’ta “Terörist firmayla çalışmayacağız” diyerek işçileri kapı önüne koydu.

Ücretleri dışında hiçbir hakları verilmeyen işçiler “Bizim suçumuz ne?” diye soruyor. İnşaat-İş üyesi işçilerden Mehmet Avcı, “1000’e yakın işçiyi terörist firmayla çalışmayacağız diyerek attılar. Kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, sosyal haklarımızı vermediler” dedi. Firmaya yapılan operasyon sonrası hiçbir açıklama yapılmadığını belirten Avcı, “Şu ana kadar hiçbir yetkili gelmedi yanımıza” dedi. İnşaat-İş Genel Başkanı Mustafa Adnan Akyol da “Devlet bir iş yapıyorsa , işçisini düşünmek zorunda. Ülkenin birçok ilinden gelmiş işçileri mağdur ederek bunu yapamaz. O zaman devlet olmaz” dedi. Konuyla ilgili hükümet yetkililerinin tek kelime dahi etmemesini eleştiren Akyol, “Şu an beraber yaptıkları yasaları da çiğniyorlar” dedi. OHAL’in de etki gösterdiğini belirten Akyol şöyle devam etti: “Kapının önünü kapatıyoruz, yasa dışı deniyor. Ama bütün şantiyelerde her şey yasa dışı. Bu saatten sonra yapacağımız her eylem meşrudur.”

HDP’Lİ VEKİL ZİYARET ETTİ

HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş Emaar işçilerini ziyaret etti. İşçilere seslenen Ataş, “İşçi ve emekçilere yönelik ciddi saldırılar söz konusu. Sermayenin çıkarları doğrultusunda düzenlemeler yapılıyor. Biz her alanda sizinle birlikteyiz, mücadelenizin yanındayız” dedi. (İstanbul/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

ABF Başkanı Baki Düzgün:Güç Birliğiyle kendimizi savunacağız

SONRAKİ HABER

‘Barış için yeni bir süreç olacak’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa