30 Ağustos 2016 13:12

ABF Başkanı Baki Düzgün:Güç Birliğiyle kendimizi savunacağız

ABF Genel Başkanı Baki Düzgün, Alevilere yönelik saldırılara dikkat çekerek, Demokrasi İçin Güç Birliği altında mücadele edeceklerini söyledi.

Paylaş

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Baki Düzgün, Türkiye’de savaş ve kandan beslenen bir yapı olduğunu, buna karşı Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği altında mücadele vereceklerini söyledi. Düzgün, Alevilere yönelik saldırılara dikkat çekti ve “Biz Güç Birliğiyle birlikte hem Alevilere hem de tüm ötekilere yönelik saldırılar olduğu taktirde meşru savunma hakkımızı kullanacağız” dedi.

Düzgün, Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliğine dair değerlendirmelerde bulundu. Kürt illerinde başlayan savaş sürecinin ardından ABF bileşenlerinin açlık grevi eylemlerini hatırlatan Düzgün, “ ‘Savaşlar olmasın, çocuklar ölmesin’ şiarıyla eylemlerimize başlamıştık. Bu ülkede 40 yıldır savaş var. Çocuklar ölüyor.

Her gün şehirlere cenazeler gidiyor. Bunları yaşamamamız için barış ve demokrasi mücadelesi gerekiyor. Ve bunun tek yolu da demokratik kurumların ve samimi siyasi partilerin bir araya geldiği cephenin oluşmasından geçiyordu. Biz de Güç Birliği’ni oluşturma kararı aldık” dedi. Türkiye’de kandan beslenen bir yapı olduğunu ve buna karşı ezilenlerin yan yana gelerek mücadele kararlılığı gösterdiğini ifade eden Düzgün, “10 Ekim Ankara Katliamı öncesinde KCK, barışa dair umut veren açıklamalar yapmıştı. Ardından Gar Katliamı yaşandı. KCK yine bir deklarasyon yayımladı çağrılara yanıt verdi. Ancak bu kez de 50’den fazla yurttaşın katledildiği yurtseverlerin düğününde, Antep’te bomba patlatıldı. Buna karşı en doğru şey ortak demokrasi mücadelesinin yükseltilmesi” dedi. Alevilerin, Türkiye’de bir iç savaş ihtimalini gördüğü ve bunun tedirginliği içinde olduğunu belirten Düzgün, “Bir iç savaştan en çok zarar görecek olan Alevi ve Kürtlerdir. İlk hedef her zaman onlar olmuştur.

Sınıf eksenlik mücadele veren emek örgütleri her zaman hedeftir. Biz bu tehlikeyi görürken nasıl sessiz kalamazdık ve Güç Birliği hamlesini yaptık. Barışın gelmesi, özgürlüklerin genişletilmesi için öncü rol oynamaya kararlıyız” şeklinde konuştu.

CHP tabanının büyük bir bölümünün  “Yenikapı ittifakı”ndan rahatsız olduğunu da dile getiren Düzgün, “Büyük bir kesim mücadele etmeyi arzuluyor. Biz bu kesimleri Güç Birliği içine katmak istiyoruz” dedi. 

Düzgün, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Güç Birliğinin alanlara çıkacağını söyledi ve şunları ekledi: “Artık klasik anlamda basın açıklamaları ve benzeri pratiklere dahil olunmayacak. Sokakları tutacağız. Kitlesel mitingiler örgütleyeceğiz. Daha güç bir şekilde sokaklara hakim olacağız.” (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Saray istiyor kurumlar gereğini yapıyor’

SONRAKİ HABER

Biz işçilerin suçu ne?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...