30 Ağustos 2016 13:09

‘Saray istiyor kurumlar gereğini yapıyor’

Ankara Üniversitesi Senatosunun 102 akademisyenle ilgili açılan soruşturma dosyalarını YÖK'e göndermesine akademisyenlerden tepki geldi.

Paylaş

Ankara Üniversitesi Senatosunun Barış için Akademisyenler grubunun bildirisine imza atan 102 akademisyenle ilgili açılan soruşturma dosyalarını, Danıştayın aksi yöndeki kararına rağmen YÖK’e göndermesine akademisyenlerden tepki geldi. DİHA’ya konuşan akademisyenler, kararın merkezi olduğunu belirterek, “Saray istiyor kurumlar gereğini yapıyor” değerlendirmesinde bulundu.

‘ÜNİVERSİTELERDE TASFİYE SÜRECİ BAŞLATILDI’

İktidarın üniversitelerde tasfiye sürecini tüm Türkiye genelinde başlattığını kaydeden Doç. Dr. Sibel Özbudun, çeşitli bahanelerle imzacı akademisyenler üzerindeki baskıların hızlandırıldığını belirtti. Özbudun, yaşananları, “Özellikle daha kırılgan durumdaki sözleşmeli akademisyenleri ama arkasında da kadrolu akademisyenlerin üniversite dışına sürülmesi ile amaçlanan bir süreç gibi gözüküyor” diye değerlendirdi. 

AKP iktidarının tüm üniversitelerde kendi kadrolarını yaratma peşinde olduğunu aktaran Özbudun, üniversite yönetimlerinin de yaşanan duruma ve politik kararlara araç haline geldiğini dile getirdi.

Ankara Üniversitesinde hakkında soruşturma açılan akademisyenlerden olan Aysun Gezen, soruşturma dosyasının  YÖK’e gönderildiğinin kendilerine tebliğ edilmediğini belirtti. Dekanların bile yapılan senato toplantısından sonra haberdar olduklarını aktaran Gezen haberdar edilmemelerine ilişkin ise “Bana göre zaman aşımına girmemesi için yapılmıştır” dedi. Gezen, İktidarın istediği rektörü atamayı garantilemek üzerine de böyle bir hamle yapmış olabileceğini ifade etti. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Tutukluların can güvenliği yok!

SONRAKİ HABER

ABF Başkanı Baki Düzgün:Güç Birliğiyle kendimizi savunacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...