30 Ağustos 2016 13:01

Kadınlardan su eylemi

Hakkari’nin Otluca köyü Golan mevkiinde su şebekesinde meydana gelen arıza nedeniyle 1 haftadan bu yana Bağlar  Mahallesi’ne su verilmiyor.

Paylaş

Hakkari’nin Otluca köyü Golan mevkiinde şehir merkezine su veren şebekede meydana gelen arıza nedeniyle 1 haftadan bu yana Bağlar  Mahallesi’ne su verilemiyor. Bunun üzerine mahalledeki kadınlar susuzluğu protesto etmek için ellerindeki boş bidonlarla yolu trafiğe kapatıp eylem yaptı.

Susuzluktan dolayı hastalıkların baş gösterdiğini belirten kadınlar, “Su istiyoruz”, “Belediye başkanı buraya” sloganları atmaya başladı. Kadınların su talebine karşılık eylemin yapıldığı yere polis sevk edildi. Kadınlar, evlerinde içecek suları olmadığını anlatırken, “Perişan olduk. Niye bizim bu sorunumuza el atılmıyor? Ayrıca mahalleden geçen yol bizi toza boğuyor. Bu toz nedeniyle çocuklarımız hasta. Bizler su ve düzgün bir yol istiyoruz” dedi.

Çevik Kuvvet Müdürü Mustafa Şaşmaz, kadınları dinledikten sonra sorunun belediyeye iletileceğini ve eylemi sonlandırmalarını istedi. Söz alan kadınlar eylemlerini sonlandırdı. (Hakkari/DHA)

ÖNCEKİ HABER

ÖGC: Özgür basına destek büyütülmeli

SONRAKİ HABER

Tutukluların can güvenliği yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...