30 Ağustos 2016 12:52

ÖGC: Özgür basına destek büyütülmeli

Özgür Gazeteciler  Cemiyeti, Azadîya Welat Gazetesi’ne yapılan polis baskınına ve 25 gazete çalışanının gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı.

Paylaş

Azadîya Welat Gazetesi’ne yapılan polis baskınına ve 25 gazete çalışanının gözaltına alınmasına ilişkin Özgür Gazeteciler  Cemiyeti’nin (ÖGC) cemiyet binasının bahçesinde gerçekleştirmek istediği basın açıklaması polis tarafından engellendi. Basın açıklaması Özgür Gazeteciler Cemiyeti’nde yapıldı. 

‘BASIN ÖZGÜR DEĞİLSE, KİMSE OLAMAZ’

Açıklamada konuşan ÖGC Eş Başkanı Hakkı Boltan, “Bir ülkede basın, düşünce, fikir  özgür değilse kimse özgür olmaz” dedi.  Boltan, dünyadaki en büyük muhalefetin ve gücün basın olduğunun vurgulayarak, “Dünya şahittir, en istikrarlı en direnişçi basın özgür basındır. Özgür basın duruşundan dolayı susturulmak isteniyor. Ancak tüm baskılara rağmen susmadık susmayacağız” dedi. Boltan, Azadîya Welat Gazetesi’ne yapılan baskının tesadüf olmadığına dikkat çekerek, “25 Azadîya Welat Gazetesi çalışanı, gözaltına alındı. Gözaltındaki ve tutuklu tüm gazetecilerin bira an önce bırakılmasını talep ediyoruz” dedi. Özgür Gün Tv’nin karartılmasına da değinen Boltan, “Bu baskıcı uygulamaları kınıyoruz. Bu baskıların son bulması için özgür basının sahiplenilmesi ve desteğin yükseltilmesi gerekiyor” dedi. Boltan, ulusal ve uluslararası demokratik örgütlere çağrıda bulunarak, “Gerçekleri yazmaktan taviz vermeyen gazetelere ve gazetecilere sahip çıkın” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

KESK İstanbul Şubeler Platformu Tedi işçilerini ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Kadınlardan su eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa