30 Ağustos 2016 09:48

Avcılar Belediyesi işçilerle oyun oynuyor!

Avcılar Belediyesinde ücretleri ödenmeyen 800 işçinin eylemi sona ererken, eylemin sona ermesinin hemen ardından işten atmalar başladı.

Paylaş

Avcılar Belediyesinde ücretleri ödenmeyen 800 işçinin eylemi varılan anlaşma üzerine sona ererken, eylemin sona ermesinin hemen ardından işten atmaların başlaması üzerine yeniden iş bırakma eylemine başlandı.

Grevin ardından sözlü yapılan anlaşmaya göre; işçilerin bir aylık ücretlerinin yatırılacağı kalan ücret ve ikramiyenin ise bayramdan önce yatırılacağı sözü verildi. Anlaşma, işçilere iletildikten sonra işçiler grevlerini sonlandırdı. Bu sabah işbaşı yapmak için Avcılar Gümüşpala’da bulunan Fen İşleri Şantiyesine giden işçiler, özel güvenlik ve polisin ablukası altında işbaşı yaptı. Ellerinde isim listesi bulunduğu öğrenilen polis ve özel güvenlik, kimlik kontrolü yaparak işçileri şantiyeye alırken, işçilerden alınan bilgiye göre, özel güvenlik ve polisin elindeki listeden 45 işçinin işten çıkarıldığı belirtildi.

Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkan Yardımcısı Ercan Gürünlü, “Sayı net değil. 45 işçinin işten çıkarıldığı söyleniyor, şantiye alanına girmek istedik ama bizi almadılar. Polis, TOMA ve çevik kuvvet ile giriş kapısında bekliyor. Polis belediyenin hukukunu uyguluyor ve derhal bu hukuksuzluk sona ermeli. Belediye veya işveren bizimle oyun mu oynuyor” diye konuştu.

45 işçinin işten çıkarılması üzerine ise sabah vardiyasıyla işbaşı yapan işçiler, iş durdurma eylemi gerçekleştirdi. Şu ana kadar iş bırakan yaklaşık 100 işçi, işten çıkarılmaların durdurulmasını ve tüm taleplerinin karşılanmalarını istiyor. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan’ın ‘mücadele azmi’ köprüler Anıtkabir defterinde

SONRAKİ HABER

PEN'den 1 Eylül Dünya Barış Günü Bildirisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...