30 Ağustos 2016 09:38

Erdoğan’ın ‘mücadele azmi’ köprüler Anıtkabir defterinde

Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdığı notta, mücadele azminden bahsederek açtığı ‘mega projelerden’ bahsetti.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdığı notta, mücadele azminden bahsederek açtığı ‘mega projelerden’ bahsetti. Özel defterde Osman Gazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü için “mücadele azmimizin birer tezahürüdür” ifadesini kullandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Ankara Anıtkabir’de bir tören düzenlendi.

Ankara’da Anıtkabir’de düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Nurettin Canikli, Mehmet Şimşek, Tuğrul Türkeş, Veysi Kaynak, yüksek yargı kurumu başkanları, Bakanlar Kurulu üyeleri ve kuvvet komutanları katıldı.
Anıtkabir’deki törende olağanüstü güvenlik önlemleri vardı. Askerlerin kimlikleri tek tek kontrol edilerek içeri alındı

Törende Cumhuriyet Anıtı önüne Valilik, İstanbul Garnizonu olarak 1. Ordu Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın çelenklerinin bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliğinde yapılan değişikliğinden üç gün sonra, ilk defa başörtülü bir kadın polis de tören esnasında görüntülendi.

Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, deftere yazdığı notta 15 Temmuz darbe girişimine ve hükümetin yaptığı "mega projeler"e değindi: Erdoğan, "Aziz Atatürk, bugün Büyük Zafer’in 94’üncü yıl dönümünü millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla yad ediyoruz. Tüm yokluk, yoksulluk ve zorluklara rağmen Kurtuluş Savaşı’mızı büyük zafere ulaştıran azim ve inançla emanetiniz olan cumhuriyetimizi payidar kılmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemizi bu kutlu yürüyüşünden alıkoymak isteyen terör örgütlerinin hain saldırılarına aldırmadan ihanet çetelerini bozguna uğratarak, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde istikbal mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu yıl hayata geçirdiğimiz Osmangazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi ülkemizin gurur kaynağı olan tarihi projeler mücadele azmimizin birer tezahürüdür. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

8 Mart Kadın Platformu: Taleplerimizin arkasındayız

SONRAKİ HABER

Avcılar Belediyesi işçilerle oyun oynuyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...