30 Ağustos 2016 03:59

Suriye: Ankara rejiminin işgal ve katliamlarını kınıyoruz

Suriye'den yapılan açıklamada 'Türk rejiminin Suriye topraklarını işgalini ve insanlığa karşı suçları' kınandı.

Paylaş

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Cerablus operasyonuna karşı bir açıklama yayımladı. Açıklamada "Türk rejiminin Suriye topraklarını işgalini ve insanlığa karşı suçlarını" kınandı.

soL'un haberine göre açıklamada, "Suriye topraklarında terörle mücadele Suriye Arap Cumhuriyeti ve Suriye Arap Ordusu ile işbirliği içerisinde yapılmalıdır" denilirken, Türkiye'nin 20'si Ceb el-Kusa'da 15'i Amarna'da 35 sivili öldürdüğü belirtildi. Ayrıca "onlarca kişinin yaralandığı" da söylendi.

Açıklamada "Suriye Arap Cumhuriyeti hükümeti, Ankara rejimi tarafından Suriye halkına, egemenliğine, bütünlüğüne karşı tekrarlanan suçları, ihlalleri, saldırıları ve katliamları en güçlü şekilde kınamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Suriye, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyelerine çağrı yaparak harekatın kınanmasını ve Türkiye'nin "teröre desteğini bırakmaya zorlanmasını" istedi.

Bakanlık açıklamasında, "Fransa, ABD, İngiltere, Suudi Arabistan ve Katar'ın Türk rejimine desteği terörizme verilen açık destektir" dendi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Facebook'un kurucusu Zuckerberg, Papa'yı ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Hakkari'de patlama: 1 çocuk yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...