29 Ağustos 2016 16:55

Darp ve sürgün yetmedi şimdi de işten attılar

HDP’ye oy verdiği için iş yerinde darbedilen daha sonra da Ankara’ya sürgün edilen  ÇAYKUR İşçisi Ahmet Bakan, şimdi de işten atıldı. 

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI
Rize 

HDP’ye oy verdiği için iş yerinde darbedilen daha sonra da Ankara’ya sürgün edilen  ÇAYKUR İşçisi Ahmet Bakan, şimdi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’ya hakaret ettiği iddiasıyla tazminatı verilmeden işten atıldı. 

Sosyal medya paylaşımları dayanak yapılan Ahmet Bakan ise tepkili: “Bir insanın 18 yıllık emeği inat uğruna yok sayılır mı? Bu nasıl bir insanlık? Bu nasıl bir adalet?” 

ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİRMEK İSTEDİLER

15 Ağustos 2015 tarihinde ÇAYKUR Genel Müdürlüğüne ait Rize 100 .Yıl Çay Paketleme Fabrikasında çalışan Ahmet Bakan, AKP’li olarak bilinen Şadan Mete isimli çalışanın saldırısına uğradı. Mete’nin ‘Bu HDP’ye oy verdi’ diyerek kendisini darbettiğini ve ölümle tehdit ettiğini anlatan Bakan, darp raporu alarak Mete’den şikayetçi oldu ve ardından İHD Rize Şubesine başvurdu. Bakan’ın anlatımına göre iş yeri temsilcileri şikayetinden vazgeçmesi için kendisine baskı da uyguladı. 

MAHKEME SUÇSUZ BULDU SÜTLÜOĞLU UYARI VERDİ 

Açılan dava sonucunda Şadan Mete hapis cezasına çarptırıldı. Ancak Mete, mesai arkadaşlarını tanık olarak göstererek Ahmet Bakan hakkında  Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu takipsizlikle sonuçlandı. Ancak mahkemenin suçsuz bulduğu Ahmet Bakan hakkında soruşturma açan ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Bakan’a uyarı cezası verdi. 

Uyarı cezasının ardından da Ahmet Bakan, 18 yıldır kadrolu işçi olarak çalıştığı Rize 100. Yıl Çay Paketleme Fabrikasından Ankara Çay Paketleme Fabrikasına sürgün edildi. Yaklaşık bir ay önce yeniden Rize 100. Yıl Çay Paketleme Fabrikasına geri döndü. 

Tacizler de kaldığı yerden devam etti. Bunun üzerine Bakan, iş yerinde yaşadıklarını facebook hesabında paylaştı, ayrıca ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun yaş çay alım kampanyası ile ilgili uygulamalarını eleştirdi. 

ORTADA KANUNSUZ BİR UYGULAMA VAR

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu da, sosyal medya paylaşımlarını dayanak göstererek Ahmet Bakan’ı kendisine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla tazminatsız olarak işten attı.12 Ağustos 2016 tarihinde iş akdi feshedilen Ahmet Bakan, yeniden yargıya başvurduğunu belirterek şunları söyledi: “Ortada açıkça kanunsuz ve hukuksuz bir uygulama var. Ben ilk önce seçimlerde HDP’ye oy verdim diye iş yerindeki mesai arkadaşım tarafından saldırıya uğradım.Yargıya başvurdum, davayı kazandım şimdi tazminat davası açacağım. Haklı olmama rağmen Genel Müdürümüz İmdat Sütlüoğlu olayla ilgili soruşturma açıyor.

Bana saldıran kişi Öz Gıda İş Sendikası üyesi olduğu için suçsuz bulunuyor ama ben Tek Gıda-İş Sendikası üyesi olduğum için uyarı cezası ile cezalandırılıyorum. Yargı haklı bulurken genel müdür suçlu ilan ediyor beni” dedi. 

HAKARET İÇEREN PAYLAŞIMIM YOK

Sosyal medya paylaşımlarında sadece Sütlüoğlu’nun çay alım politikalarını her çay üreticisi gibi eleştirdiğini ancak ne Sütlüoğlu ne de cumhurbaşkanına hakaret içeren bir ifade kullanmadığını söyleyen Bakan şöyle konuştu: “Ben devlet büyüklerine küfür etmeyi ahlaken doğru bulmayan bir işçiyim.

Bir insanın 18 yıllık emeği inat uğruna yok sayılır mı? Bu nasıl bir insanlık? Bu nasıl bir adalet?” 

Sağlık durumunun iyi olmadığını ve bu haliyle 4 çocuk okuttuğunu anlatan Bakan, “Yeniden yargıya başvurdum. İşe iade davası açtım ardından tazminat davası açacağım. Hiçbir baskı ve tehdit karşısında geri adım atmayacağım” dedi.

İMDAT SÜTLÜOĞLU ATADIKLARINI ŞİMDİ GÖREVDEN ALIYOR

ÇAYKUR’da aralarında memur, daire başkanı, şef ve fabrika müdürü ile müfettişlerin olduğu çok sayıda kişi ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında açığa alındı. Açığa alınan bu memurlara kadro ve makam veren kişinin Gülen Cemaatinin 2013 tarihinde Rize’de düzenlediği Türkçe olimpiyatlarına ana sponsor olan ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun olması dikkat çekti. 

ÖNCEKİ HABER

Azadiya Welat okurlarına ulaştırıldı

SONRAKİ HABER

Top ateşinde 3'ü çocuk 5 sivil hayatını kaybetti’ iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...