29 Ağustos 2016 16:52

Azadiya Welat okurlarına ulaştırıldı

Azadİya Welat Gazetesi Diyarbakır Dağıtım Bürosuna baskınına gazetenin İmtiyaz Sahibi Ramazan Ölçen ile ÖGC Eşbaşkanı Hakkı Boltan tepki gösterdi.

Paylaş

Azadİya Welat Gazetesi Diyarbakır Dağıtım Bürosuna baskın düzenleyen polis, gazetenin 25 dağıtımcısını gözaltına alınmasına gazetenin İmtiyaz Sahibi Ramazan Ölçen ve Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) Eşbaşkanı Hakkı Boltan tepki gösterdi. Ölçen, baskının gazetenin okuyucuya ulaşmasını engellemek amacıyla yapıldığını belirterek, gazetenin eski dağıtımcıların katılımıyla abonelere ulaştırdıklarını kaydetti. 

GERÇEKLERİ ULAŞTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Dağıtımcıların haber merkezi ile halk arasında ilişkiyi sağladıkları için gözaltına alındığını dile getiren Ölçen, yapılan baskının ve gözaltılarla bu politikanın amacına ulaşmayacağını ifade etti. Baskından sonra eski gazete dağıtımcılarının kendilerini ziyaret ederek gazetenin dağıtımı için hazır olduklarını belirttiklerini aktaran Ölçen, bu dayanışmanın ve sahiplenmeyle yapılan baskının boşa çıktığını ve Azadiya Welat gerçekleri halkın anadiliyle ulaştırmaya devam edeceğini vurguladı. 

‘ARKADAŞLARIMIZ DERHAL SERBEST BIRAKILSIN’

Gazete dağıtımcılarının gözaltına alınmasını özgür basına vereceği zarardan çok devletin sicilini bozduğunu söyleyen ÖGC Eşbaşkanı Hakkı Boltan ise, gözaltına alınan dağıtımcıların ve gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını istedi. 

Gazetenin dağıtımcıları ve okurları da gazetenin dağıtımını yaparak, baskın ve gözaltılara tepki gösterdi. Gazetenin abonelerinden M. Said Yoldaş, “Herkesin gerçekleri öğrenme hakkı vardır. Biz de gerçekleri öğrenmek istiyoruz. Gözaltılar da, tutuklamalar da olsa bu gazete her şekilde okurlarına ulaştırılacaktır. 24 kişi tutuklansa yerine 24 kişi daha gelir” dedi.  Gazetenin dağıtımcılarından Mehmet Kolancı, hiçbir baskının dağıtımı engelleyemeyeceğini söyleyerek, 1990’lı yıllarda da aynı baskılara maruz kaldıklarını ancak her koşulda yine gazeteyi okurlarına ve abonelerine ulaştırdıklarını ifade etti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Birer muhabir gibi çalışsak gerçekler karanlıkta kalmaz’

SONRAKİ HABER

Darp ve sürgün yetmedi şimdi de işten attılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...