29 Ağustos 2016 16:03

Azot Gübre işçileri: Kazanmaktan başka çaremiz yok

Gemlik Azot'ta grevde olan işçiler 'Bu ekmek kavgası, kazanmaktan başka çaremiz yok' diyerek dayanışma çağrısı yaptı. 

Paylaş

Gemlik Azot işçileri grevin 8. gününde mücadelelerini kararlılıkla sürdürüyor. Grevin kazanımla sonuçlanması için her türlü mücadeleyi vereceklerini söyleyen işçiler, “Bu ekmek kavgası, kazanmaktan başka çaremiz yok” diyerek dayanışma çağrısı yaptı. 

Havaların soğumaya başladığını söyleyen işçiler, “Şartlar ne kadar bizi zorlarsa zorlasın biz direneceğiz. Direnmekten başka çaremiz yok çünkü, hiçbir şey elde etmeden fabrikaya girersek bu bizim sonumuz olur resmen. Çünkü baskının ve saldırıların daha da artacağını biliyoruz. Bizim en büyük şanssızlığımız grevin OHAL dönemine denk gelmesi. Ülke gündemi o kadar hareketli ve karışık ki bizim grevimiz görünmüyor bile bu karışıklıktan. Sesimizi daha fazla duyurmak için kamuoyu oluşturmalıyız. Bu da grev alanına yapılacak destek ziyaretleriyle olacak. O yüzden herkesi emekten yana olanları Azot işçilerinin grevini sahiplenmeye çağırıyoruz. Çünkü bugün burada bir kazanım olursa sadece Azot işçilerinin kazanımı olmayacak bütün işçilerin kazanımı olacak” dedi.

Patronun bu zamana kadar herhangi bir görüşme talebinin olmadığını söyleyen Petrol-İş Bursa Şube Başkan Yardımcısı Sedat Özturan, şunları dile getirdi: “Patron bize greve çıkmadan önce çalışarak grev yapın demişti. Böyle bir şey olabilir mi? Fabrika da grev olmasını istemiyorsan işçinin hakkını vereceksin. Ama hem işçinin hakkını vermeyeceksin hem de greve çıkmayın diyeceksin olur mu böyle bir şey? Patron neredeyse hiçbir önerimize yanaşmadı ve greve çıktığımız için de bizleri suçluyor, sendikamızdan özür bekliyor. Özür dilenecek bir durum yok burada işçilerin haklarını gasbedenler özür dilemeli. İşçilerle birlikte karar verdik bu yoldan geri dönüş yok. Ya hakkımız olanı alacağız ya alacağız. Bunun başka bir yolu yok.” (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kayyımın ilk işi işçi kıyımı oldu

SONRAKİ HABER

Gökdelende feci ölüm

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...