29 Ağustos 2016 15:26

TSK'den Cerablus açıklaması

TSK tarafından Cerablus ile ilgili yapılan açıklamada 400 kilometrekarelik alanın ÖSO tarafından ele geçirildiği açıklandı. 

Paylaş

Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan ’Fırat Kalkanı Harekatı’ ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir. Bu kapsamda harekatın 6’ncı gününde, son 24 saat içerisinde Cerablus ve civarındaki bölgede teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen hedefler (20 hedef) Fırtına obüsleriyle 61 atım yapılarak tam isabetle vurulmuştur. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir."

Açıklamada, 24 Ağustos’tan bugüne kadar yaklaşık 400 kilometrekarelik alanın "ele geçirildi" ifade edilerek, "Cerablus bölgesinde Ez Zahiriyah-El Yakubiyah ve Hasansağır hattının batısında kalan (yani şu ana kadar ele geçirilmiş olan hattın batısına geçiliyor) ve DEAŞ kontrolünde bulunan bölgenin terörist unsurlardan temizlenmesine yönelik harekata devam edilmektedir" denildi.

Ayrıca, TSK tarafından Federe Kürdistan Bölgesinde Gara Bölgesi'nde ‘PKK'ye karşı hava saldırısı yapıldığı" öne sürüldü. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Kilis'e 3 roket atıldı

SONRAKİ HABER

Che afişi asan Kaldıraç okuru 5 kişi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...