'Aslı dışarı çıkana kadar hiçbirimiz özgür değiliz'
Yazar Aslı Erdoğan için Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde başlatılan 'Özgürlük Nöbeti' bugün de devam etti.

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Yayın Kurulu üyesi edebiyatçı yazar Aslı Erdoğan, Özgür Gündem Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya ve Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya’nın tutuklamasının ardından Aslı Erdoğan'ın tutuklu olduğu Bakırköy Kadın Cezaevi önünde başlatılan Özgürlük Nöbeti’ne bugünde devam edildi.
Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde tutulan "Özgürlük Nöbeti"ne bugün Kongreye Jinen Azad (KJA), CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumartesi Anneleri, Türkiye Yazarlar Sendikası, Yeşiller ve Sol Gelecek, CHP'li Devrimci Demokratlar, İstanbul Türk Tabipler Birliği Başkanı Selçuk Erez, Evrensel yazarı Ender İmrek, Gazeteci-Yazar Hasan Cemal, Yazar Birgül Oğuz, TUAD üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.
Özgürlük nöbetinde "Aslı Erdoğan yanlız değildir", "Özgür Gündem susturulamaz", "Gazetecilik suç değildir, basına özgürlük", "Aslı'nın yoldaşları özgürlük nöbeti'nde" pankartları açıldı.
'ASLI ERDOĞAN YANLIZ DEĞİLDİR'
Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde tutulan özgürlük nöbetinde konuşan gazeteci yazar Hasan Cemal, “Bir yazar olarak Aslı Erdoğanla dayanışmak için geldim. Onun yanındayım. Aslı Erdoğan şuanda özgürlüğünden yoksun bırakılıyor. Aslı Erdoğan sözcükleri tutuklanamaz. Aslı Erdoğan nerede olursa olsun özgürlüğü savunur, despotları yener, güzel bir dünya kurar. Aslı Erdoğan despotları yenecektir. Bu dünya despotlara kalmaz depostlar sözcükleri özgürlüğünden edemez ve Aslı Erdoğan hiç sıkılmasın yalnız değildir” dedi.
'ASLI DIŞARI ÇIKANA KADAR HİÇBİRİMİZ ÖZGÜR DEĞİLİZ'
Türkiye Yazarlar Sendikası adına ise Hakkı Zariç konuştu. Zariç, “Daha önce burada yine nöbete gelmiştik, Barış için Akamedisyenler, Şebnem Korur Fincancı için. Şimdi de Aslı Erdoğan
Bu nöbetlerimiz bir süre daha devam edecek. Dilerim, Aslı hemen özgürlüğüne kavuşur ve biz de burada edebiyattan konuşuruz. Ben de cezaevindeydim ve onu okurdum. O’nun için nöbet tutacağımı düşünmezdim. Biz yönetim ve üyelerimiz olarak onlar birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz. Aslı dışarı çıkana kadar hiçbirimiz özgür değiliz” dedi.
'KENDİSİ İÇERDE OLSA BİLE DÜŞÜNCELERİ BURADA'
CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da, cezaevinden Aslı Erdoğan’ı ziyaret ettiğini söyleyerek Aslı Erdoğan’ın koğuşa girmeden önce herkese sevgilerini ve öpücük yolladığını söyledi.Tanrıkulu, “Aslı Erdoğan sevgisini ve umudunu yitirmiş değil. Türkiye’de ve dünyada savaş isteyenler düşünceye ve barış severlere karşı olmuşlardır. Kendisi içerde olsa bile düşünceleri edebiyatı burada. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada yankılanıyor. Onunla birlikte bütün dünya Türkiye'de düşüncenin nasıl baskı altında olduğunu görüyor. Türkiye’yi bu savaş girdabından kurtarın. Yurttaşlarımızı adliye cezaevi cenaze üçgeninde dolaştırmaktan vazgeçin. Barış için daha fazla dayanışma içinde olalım bize düşen görev budur” diye konuştu.
'ASLI ERDOĞAN'I YEDİRTMEYİZ'
İstanbul Tabip Odası Başkanı Selçuk Erez , “Memleket yanıyor. İç savaş yetmiyor gibi bir de dış savaşı körüklüyorlar. Yangın giderek büyüyor. Biz Aslı gibi demorkasi ve özgürlük için mücadele edenlerin yanında olacağız. Kendi söylemleri gibi Biz milletiz Aslı’yı sana da, darbecilerede yedirmeyiz” dedi.
'FIRTINALI DÖNEMLER BÜYÜK BİRİKİMLER SAĞLAR'
Evrensel yazarı Ender İmrek, “Böyle fırtınaları dönemler gazeteciler ve yazarlar için büyük bir birikim sağlar. Bu fırtına karşısında aydınlar, yazarlar, gazeteciler bundan daha da güçlü çıkacak. Onların yüreği bu olan bitenler karşısında çok daha güzel ürünler ortaya çıkaracaktır.Bu olanlar Aslı Erdoğan’ın kalemini daha çok keskinleştirecektir” diye konuştu.
'ASLI ERDOĞAN'IN DUVARIN ARKASINDA OLMASI SAÇMA
Yazar Birgül Oğuz, “Aslı Erdoğan’ın şu duvarın arkasında olması saçma bile değil. Son zamanlarda sık sık böyle şeylerle karşılaştığımız için devleti tebrik ediyorum. Dışarı ve içeri de olanlar bu mekanı bir imkana dönüştürecek diye düşünüyorum” dedi.
'ÖZGÜR YAZABİLEN HER KADININ YANINDAYIZ'
KJA İstanbul Koordinasyon’dan Şafak Özhanlı da, “ Aslı Erdoğan’ın yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Erdoğan gibi yazabilen özgür olabilen her kadının yanındayız. Bugün bu iktidara biat etmedikleri için bu güzel insanlar zindanlarda. Bizler Aslı Erdoğan gibi düşünen tüm kadınların serbest bırakılmasını istiyoruz” diye konuştu.
'TOPLUMSAL VİCDANI YENİDEN YÜKSELTMELİYİZ'
CHP'li devrimci demokratlar adına Necdet Saraç konuştu. Saraç, "Aslı Erdoğan Türkiyenin aydınlık yüzüdür. Toplumsal vicdanı yeniden yükseltmeliyiz. Bunun için daha çok bu haksızlığa sesimizi çıkarmalıyız.Bu topraklar artık bu makus talihi değiştirmeli. Dünde susturulanlar, susturulmak istenenler aydınlar, yazarlardı. Bugünde hala bu gelenek devam ediyor. Bu geleneği birlikte bozmalıyız" dedi.
'BURADAYIZ, YAZIYORUZ, SUSMUYORUZ'
Yeşiller ve Sol Gelecek Eş sözcüsü Eylem Tunceli ise, "Aslı Erdoğan da Her edebiyatçı gibi yeryüzüdür tutuklanamaz. Fakat bu coğrafyada tutuklanmıştır. Aslı Erdoğan özgürlüğüne kavuşana kadar bu nöbete devam edeceğiz. Ne özgür gündem susacak ne de herhangi bir basın emekçisi tutsak kalacak. Buradayız, yazıyoruz, susmuyoruz" diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et