29 Ağustos 2016 13:05

Hopalı gençlere koğuş eziyeti

Artvin'de FETÖ destekçisi sanılarak gözaltına alındılar şimdi kötü şartlarda tutuklular.

Paylaş

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla darbeye direnmek için sokağa çıkan Hopalı gençler, yaşanan tartışmaların arasında kalınca FETÖ destekçisi sanılarak gözaltına alındılar şimdi kötü şartlarda tutuklular. Ortalama 22 yaşında olan 9 genç, 10 kişilik koğuşlarda  25 kişiyle kalıyor.

9 tutuklu genci Artvin Kapalı Cezaevi’nde ziyaret eden ve gençlerin insanlık dışı şartlarda alıkonduğunu belirten CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “Hopa Emniyeti FETÖ soruşturmasında kendini aklamak için bu çocuklarımızı kullanıyor. Konu araştırılsın. Trajikomik olan ise bu çocukları tutuklayan savcı,emniyet müdürü FETÖ’den içeride!” dedi.

‘FETÖCÜLERLE KALMAK İSTEMİYORLAR

Sarıbal aracılığıyla, “Bütün toplum bilsin darbelere karşıyız. Darbelere karşı olduğumuz için yatıyoruz” mesajı ileten gençlerin talepleri şöyle: “FETÖ cülerle aynı koğuşta olmaktan çok rahatsızız aynı  muameleyi görmekten rahatsızız. Biz 9 arkadaşı 10 kişilik başka bir koğuşa almalarını talep ediyoruz. Gazete ve dergi gelmiyor  dışarıdan herhangi bir kitap sokulmuyor. Burada olanlar da çok sınırlı . Koğuş kapısının havalandırma ihtiyacımız nedeniyle açık bırakılmasını istiyoruz. Ailelerimizle açık görüş istiyoruz. Bayramda ailelerimizle açık görüş izninin bize verilmeyeceğini duyduk üzülüyoruz” 

OLAY NASIL GELİŞMİŞTİ?

Hopa’da müzik dinletisinde olan gençler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Darbeye karşı direnin” çağrısı üzerine sokağa çıktı. Darbeye direnmek üzere toplanan vatandaşlara dahil olan gençler, emniyet müdürü ve kaymakamın arasında çıkan tartışmanın arasında kaldı. 
Emniyet müdürünün kaymakama “Yarın buranın valisi ben olacağım. Seni görevden alacağım” demesi ve havaya ateş açması sonucu polis grubu dağıttı. Olay yerinde darbedilen 14 genç ise,  “Nasılsa alakamız yok” diye düşünüp olay yerinden ayrılmakta acele etmeyince gözaltına alınarak minibüs içerisinde darpa maruz kaldı. Ardından gözaltı ve tutuklama işlemi yapıldı. (Artvin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İMO: Şiddetin siyaset aracı olmasını istemiyoruz

SONRAKİ HABER

Savaş büyürken yeniden çözüm masası mümkün mü?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...