29 Ağustos 2016 13:00

İMO: Şiddetin siyaset aracı olmasını istemiyoruz

İnşaat Mühendisleri Odası yaptığı açıklamayla giderek artan şiddet eylemlerine tepki göstererek şiddetin siyasi araca dönüştüğünü ifade etti.

Paylaş

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) ülkenin birçok yerinde artan bombalı saldırılara tepki gösterdi. Yazılı olarak yapılan açıklamada, “Uzunca bir süredir şiddetin temel siyaset aracı haline getirildiğini görüyor ve yaşıyoruz. Son günler de patlatılan bombalar ve sayın Kılıçdaroğlu`na yapılan suikast girişimi sonrası Cizre`de güvenlik güçlerine yapılan saldırı, şiddetin giderek temel siyaset aracı haline getirildiğinin yeni örnekleridir” denildi. Ülkenin bu duruma gelmesinde uzun bir süredir gerek yerel örgütlerde, gerekse merkezi yönetimlerde iktidarda bulunanların sorumluluğu olduğunu vurgulanan açıklamada, bu sorumluluğun azaltılması ancak geçmişte yapılanların bugün tekrarlanmaması ile mümkün olduğu ifade edildi. Türkiye'nin bir çok ili ve bu illerin bir çok mahallesinin bomba imalathanesi haline getirildiğine dikkat çekilen açıklamada, bu durumun neredeyse olağan bir hal aldığı ve her bombalama, her suikast, ölüm olayının "milli birliğimize kast ediyorlar" diyerek geçiştirilemeyeceği ifade edildi. 

Savaşı ve şiddeti destekleyen güçlerin amaçlarının daha çok kan ve göz yaşının dökülmesi olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Bugün şiddetin temel siyaset aracı haline getirilmesinin ezilenlere işçi ve emekçi katmanlara hiçbir yararı yoktur. Sanılanın aksine bölünmeyi, ayrışmayı ve daha çok düşman olmayı körükler. Ülkemizin bir Ortadoğu ülkesi olmaktan kurtularak sorunsuz bir toplumsal düzene evrilmesi için;eksiksiz işleyecek bir demokrasiye, insan hakları ve hukukun evrensel ilkelerine uyacak bir yönetim anlayışına ihtiyaç var” ifadelerine yer verildi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Hukuk örgütlerinden Öcalan’a yönelik tecrit kalksın çağrısı

SONRAKİ HABER

Hopalı gençlere koğuş eziyeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...