28 Ağustos 2016 16:34

Beştaş: Barışı tesis edecek koşullar mevcut

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve HDP İl yöneticileri 7'nci gününde İHD Adana Şubesi'nin yürüttüğü barış nöbetini ziyaret etti.

Paylaş

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve HDP İl yöneticileri 7'nci gününde İHD Adana Şubesi'nin yürüttüğü barış nöbetini ziyaret etti. İHD Adana Şubesi'nde devam eden ve ayrıca aynı saatlerde Adana Halkevleri'nin de ziyaret ettiği nöbet eyleminde konuşan Beştaş, Hükümet'in içeride yürüttüğü haksız savaşı sınır ötesine de taşıdığını belirterek barışı tesis edecek koşulların hala mevcut olduğunu söyledi.

CERABLUS'TAKİ SALDIRILAR KAYGI VERİCİ

Cerablus'ta iki köyde yapılan saldırıların kaygı verici olduğunu ifade eden Beştaş, "Bugün Suriye'ye yönelik operasyonlarının ne uluslararası hukuk ne de uluslararası siyaset açısından hiç bir meşruiyeti olmadığını" belirterek IŞİD'e karşı operasyon söyleminin gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

ASKIYA ALINAN BARIŞ GÖRÜŞMELERİ DEVAM ETMELİ

İçeride de savaşın tüm hızıyla devam ettiğini dile getiren Beştaş, KCK'nin barış görüşmesi çağrısının önemli olduğunu belirterek  "Bu ülkenin Başbakanı ya istiklal ya ölüm diyecek kadar gerçeklerden uzak durumda. Barışı tesis etmenin yollarını bulmak zorundayız, gerilla da, asker de, polis de, çocuklar da hayatını kaybediyor. Antep Katliamı'nda 33 çocuk katledildi" dedi.  HDP olarak barış umudunu yükseltmekten yana olduklarının altını çizen Beştaş, Çözüm sürecini askıya alan iktidar partisinin bu kararını geri alması gerektiğini söyledi. Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması gerektiğini ifade eden Beştaş, tecrit kalkıp görüşmeler başlaması durumunda yeniden müzakere sürecine evirilecek bir tablonun olduğunu kaydetti.  

BARIŞ NÖBETİ 1 EYLÜL'E KADAR DEVAM EDECEK

İHD olarak 7 gündür sürdürdükleri nöbeti Dünya Barış Günü olan1 Eylül'de sonlandıracaklarını dile getiren İHD Şube Başkanı İlhan Öngör, "Umarım taraflar sesimizi duyarlar. Bu sadece İHD'nin değil halkın talebidir. Bize gerçek bir demokrasi lazım" dedi. Suriye'de devam eden anlamsız ve kirli savaşın son bulması gerektiğini dile getiren Öngör, tek yolun barış olduğunu söyledi.

Halkevleri merkez yöneticisi Yasin Aytaç da bu koşullarda barışı savunabilmenin en zor şeylerden olduğunu belirterek İHD'nin yürüttüğü barış talebine Halkevleri olarak sonuna kadar destek verdiklerini söyledi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cihatçı komutan: Menbic'i hedefliyoruz

SONRAKİ HABER

Roboski Katliamı bir turnusol kağıdıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa