28 Ağustos 2016 15:17

Roboski'nin failleri bulanıklaştırılamaz

Roboski için Adalet Girişimi her ayın 28. günü yaptığı eylemlerine devam ediyor.

Paylaş

Roboski için Adalet Girişimi her ayın 28. günü yaptığı eylemlerine devam ediyor. Bugün yapılan açıklamada Roboski katliamı faillerinin 'darbeciler yaptı' denilerek bulanıklaştırılamayacağı vurgulandı.

Roboski için Adalet Girişimi, 19'u çocuk 34 sivilin yaşamını yitirdiği katliamın 56. ayında adalet istedi. Kızılay Yüksel Caddesi'nde yapılan basın açıklamasında konuşan Sedat Yağcıoğlu, “Roboski katliamı, çözüm ve barış görüşmelerinin yapıldığı bir dönemde yaşandı. 34 insanımızı bziden aldı. Katliam, bugün yaşadğımız kan gölünün ilkl adımıydı. Katliamın sorumlularını açığa çıkarmayıp, cezalandırmayan üsütnü örten devlet, bu katliamları tüm coğrafyaya yaydı, şimdi de sınırötesine taşımaya çalışmakta” dedi.

O dönem adalet talebine kulak tıkayanların bugün Roboski katliamını sadece darbecilerle açıklamaya çalıştığını ifade eden Yağcıoğlu, katliamın siyasi ve hukuki sorumluluğunun bu tür açıklamalarla bulanıklaştırılamayacağını vurguladı. Katliamcılara emir veren, onlara teşekkür edenlerin de sorumluluğu olduğunu belirten Yağcıoğlu, katlimın karar vericisi ve suçluların hala ortaya çıkarılmadığını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: PYD'nin kökünü kazıyacağız

SONRAKİ HABER

Cihatçı komutan: Menbic'i hedefliyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...