28 Ağustos 2016 14:03

10 bin kişiyi zehirleyen taşeron şirket mi?

Elbistan'da 10 bin kişinin zehirlenerek hastaneye başvurmasına, ilçe suyunun klorlama işini alan şirketin ihmalinin neden olduğu ileri sürüldü.

Paylaş

Maraş'ın Elbistan ilçesinde 10 bin kişinin zehirlenme belirtileriyle hastaneye başvurmasına, ilçe suyunun klorlama işini alan şirketin ihmalinin neden olduğu ileri sürüldü. Klorlamanın 4 gün geciktiği ve suda koli basili bakterisi ürediği iddia edildi.

İddialarla ilgili Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “Onun üzerinde de duruyoruz. Birtakım şüpheler var ancak tahliller sonunda gerekli açıklamayı yapıp kamuoyunu aydınlatacağız” dedi.

İncelemenin titizlikle yürütüldüğünü söyleyen Erkoç, ”Sağlık Bakanlığı ve Halk Sağlığı Müdürlüğü gerekli tahlilleri yapıyor. Sudan kaynaklandığını sanıyoruz ancak henüz belirli net bir sonuç yok ortada. Sonuçlanınca kamuoyuna gerekli açıklamayı yapacağız” dedi.

Erkoç, “Hastalar ayakta tedavi edilip gönderiliyor. Halk Sağlığı Müdürlüğü, günlük içme suyundan numune alıp raporlaştırıp ve idareye sunar. Tabi bu tür kontroller yapılırken o testlerde çıkmayan bakteriler, virüsler olabiliyor. Burada bundan şüpheleniyoruz biz. Bundan dolayı da vatandaşlarımızın içme suyu kullanmamaları yönünde uyardık. Valiliğimiz başkanlığında bir kriz masası oluşturduk. Biz de hazır su dağıtıyoruz yoğun bir şekilde vatandaşlarımıza. Birçok test yapıldı, bugün bazıları sonuçlandı. Bu mide bulantısı ve kusmaya sebep olan bir bakterinin, bir virüsün sebep olduğu; bunun içme suyuna mı karıştığı, nasıl karıştığını gayreti içerisindeyiz şimdi” dedi. (Maraş/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Köylüler orman için nöbette

SONRAKİ HABER

Devlet Tiyatroları'nda 'Yerli oyun' ayarı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa