28 Ağustos 2016 13:32

31 Ağustos’un gündemi Öcalan olacak

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, 31 Ağustos günü Diyarbakır'da yapılacak açıklamaya ilişkin bilgi verdi.

Paylaş

Kürt siyasetinin tüm bileşenleri 31 Ağustos Çarşamba günü Diyarbakır’da yapmaya hazırlandığı açıklamaya ilişkin bilgi veren HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, temel gündemlerinin PKK Lideri Abdullah Öcalan olacağı ve önümüzdeki sürece ilişkin net bir tutum beyanı olacağını belirtti.

DTK, HDK, KJA, HDP ve DBP, Diyarbakır ‘da 31 Ağustos Çarşamba günü, yürütecekleri tartışmalar sonucunda aldıkları karara ilişkin açıklamada bulunacak. DTK binası önünde açıklanacak deklarasyon kamuoyunda büyük bir beklenti oluşturulurken, açıklamanın ana ekseninde PKK Lideri Abdullah Öcalan olacağı kaydedildi. Kürt siyasetinin, Öcalan’ın sağlığı ve güvenliği konusunda net bir tutum ortaya koyacağı vurgulandı.

HDP olarak Öcalan için yaptıkları tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığını hatırlatan Yıldırım, darbe girişimin temel hedeflerinden birinin de Öcalan olduğunu hatırlattı. Yıldırım yapacakları açıklamanın temel gündemin Öcalan’ın özgürlüğünü talep eden ve buna karşı net bir tutum olacağını kaydetti.

‘YENİ BİR SÜREÇ BAŞLATILACAK’

Öcalan üzerindeki tecridin yaratmış olduğu infiali bir kez daha tüm dünya kamuoyuyla paylaşacaklarını aktaran Yıldırım, yürütülen tartışmalar neticesinde yeni bir süreç başlatacaklarını söyledi. Yıldırım, “Öcalan’dan haber alınamaması ve Türkiye’deki mevcut duruma tahammülümüz artık kalmadı. Türkiye’deki yaşanan kaos her geçen gün derinleşiyor. Türkiye bir belirsizliğe sürükleniyor. Bütün bunlara karşı Kürdistan’dan bir tutum alarak cevap olmaya çalışacağız” dedi. DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Hafize İpek de, temel gündemlerinin Öcalan’ın sağlığı ve güvenliği olduğunu belirterek, halka DTK önünde açıklanacak deklarasyona katılım çağrısı yaptı. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP, Öcalan’ı yine Meclise soracak

SONRAKİ HABER

Köylüler orman için nöbette

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...