28 Ağustos 2016 13:23

Yüksekova’da inşanın öncüsü kadınlar

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yeniden inşa çalışmaları kadınların öncülüğünde sürüyor.

Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yeniden inşa çalışmaları kadınların öncülüğünde sürüyor. Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği (GABB), Rojava Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile Yüksekova Belediyesi’nin ortak yürüttüğü kampanya kapsamında evlerini onarmak için briket ve çimento alan Yüksekovalı kadınlara, inşa çalışmalarında gönüllü katılan kadınlar destek oluyor.

‘KIŞ GELMEDEN İNŞA EDELİM’

Dize Mahallesi’nde bulanan evinin çatısının iki havan topuyla yıkıldığını söyleyen Nafiye Turgut, “Umudum kadınlarda. Kadınlarla el ele verelim. İnşa etmek, yeniden var etmek kadınla olur. Kış gelmeden Gever’i inşa edelim” diyerek, inşa için gönüllü katılım çağrısında bulundu.

Kardeş Aile Kampanyası sayesinde ailesinin geçimini sağladığını söyleyen Adile Şah, “Yıkılan evimde sadece mutfağım sağlam kaldı. Ben ve altı çocuğum mutfakta yaşıyoruz. Kardeş Aile Kampanyası sayesinde ayakta kaldık. Bütün yokluğa rağmen kadınlar Gever’i terk etmedi. Gever yakılıp yıkılırken bile kadınlar evlerini terk etmedi” dedi.

TOKİ’lere yerleşmeyeceğini vurgulayan Şah, şunları söyledi: “Devlet TOKİ’lere taşınmamız için evlerimizi yıkmak istiyor. Evlerimizde bir dikili ağaç bile kalsa evlerimizi, toprağımızı terk etmeyeceğiz. Evlerimizin yıkımına izin vermeyeceğiz. Onlardan yardım istemiyoruz. Erkek zihniyeti Gever’i yakıp yıktı. Gever’i biz kadınlar yeniden inşa ediyoruz.” (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Nusaybin’de yeniden inşa hızlandı

SONRAKİ HABER

HDP, Öcalan’ı yine Meclise soracak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...