28 Ağustos 2016 12:49

Gezi’den soruşturma ‘FETÖ’den ihraç!

Gezi eylemlerine katıldığı için hakkında disiplin soruşturması açılan Hakim Tuncay Elarslan, 'FETÖ' soruşturmasıyla ihraç edildi!

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul  

Gezi eylemlerine katıldığı için hakkında disiplin soruşturması açılan YARSAV ve Yargıçlar Sendikası üyesi Hakim Tuncay Elarslan, 15 Temmuz darbe girişimi  sonrası Gülen Cemaati’ne yönelik soruşturma kapsamında meslekten ihraç edildi. Adalete, insan haklarına, emeğe ve demokrasiye inanan biri olduğunu ifade eden Elarslan, bu nedenle hakkında sürekli soruşturmalar açıldığını kaydetti. Gülen Cemaati’yle ilişkilendirilmesini “Onur kırıcı” olarak nitelendiren Elarslan, “Hep zararını gördüğüm bir örgütle ilişkilendirilmem, her şeyden önce, benim için onur meselesi haline gelmiştir” dedi. Elarslan hakkında Sinop’ta Gezi Direnişi'ne katıldığı için disiplin, Gezi’nin birinci yıl dönümünde,  Sinop’ta yapılan basın açıklamasına  ve 2015 yılında da Birleşik Haziran Hareketi tarafından yapılan “laik eğitim” konulu basın açıklamasına katıldığı iddiasıyla da 2 ayrı müfettiş soruşturması açılmıştı. Son iki soruşturma ise hala devam ediyor.

MAL VARLIĞINA TEDBİR KONULDU

15 Temmuz  darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmada gözaltına alındığını ve daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını anlatan  Elarslan, “Bu arada açığa da alınmıştım.Daha  sonra maaş hesabıma ve mal varlığıma ( Borcu ödenmekte olan bir araba)  tedbir konuldu.  24.08.2016  tarihinde HSYK’nin kararıyla ihraç edildim” dedi.

Her zaman  toplumun sorunlarına duyarlı biri olduğunu ifade eden Elarslan, “Ben çevremde adalete, insan haklarına, emeğe ve demokrasiye inanan ve bu değerler için mücadele eden toplumcu bir aydın olarak bilinirim.  Bu nedenle her Türkiye Cumhuriyeti  vatandaşı gibi bireysel  tepki ve demokratik  eleştiri hakkımı kullanarak ülkede yaşanan her türlü haksızlık ve adaletsizliğin karşısında  yer aldım. Bunu görevimin gerektirdiği gibi tarafsızlığıma karıştırmadığım halde, bu kimliğim nedeniyle  soruşturmalar geçirdim.” dedi.

‘BU ÖRGÜTLE İLİŞKİLENDİRİLMEM ONUR KIRICI’

Tüm  meslek hayatı boyunca  özlük hakları ve terfiler konusunda  ağır  haksızlıklar yaşadığını dile getiren Elarslan, “Sürekli soruşturma baskısıyla yaşadım. Haksız ve asılsız iddialarla hakkımda çok sayıda soruşturma açıldı. Hak ettiğim veya istediğim  yerlere atanmadım. Örneğin son olarak tercih ettiğim yerlere değil  Urfa’ya atandım. Oysaki daha önce Urfa Halfeti’de görev de yapmıştım. Bütün bu süreçte adı geçen örgütle niçin  ilişkilendirildiğim, neden hakkımda soruşturma açıldığı ve meslekten  ihraç edildiğim konusunda bana hiçbir somut eylem, gerekçe gösterilmemiştir. Ait olmadığım, dünya görüşümle çelişen ve hep zararını gördüğüm bir örgütle ilişkilendirilmem, her şeyden önce  benim için onur meselesi haline gelmiştir. Ayrıca, 21 yıllık hakimlik   mesleğinden ihraç edilmiş olmam tüm özlük haklarımın, emeğimin gasp edilmesi  anlamına gelir.Bu da bana yapılan haksızlığın derecesini kat kat büyütüyor.” dedi.

ÖNCEKİ HABER

TSK destekli cihatçılardan işkence

SONRAKİ HABER

Derviş Zaim’in yeni filmi ‘Rüya’ gösterim için hazır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa