28 Ağustos 2016 13:49

Azadiya Welat'ın merkez bürosuna baskın: 25 gözaltı

Azadiya Welat Gazetesi'nin Diyarbakır’daki merkez bürosuna polis baskın düzenledi. 23'ü gazete dağıtımcısı 25 kişi gözaltına alındı.

Paylaş

Türkiye'de günlük yayın yapan tek Kürtçe gazete olan Azadiya Welat'ın Diyarbakır’daki merkez binasına polis baskın yaptı. Merkez Bağlar ilçesinde bulunan gazetenin merkez binasına baskın düzenleyen polis, gazete binasında arama yaptı.

DİHA'nın haberine göre Azadiya Welat Gazetesi'nin merkez bürosunun, "Binaya gelen ve gidenlerin çok olduğu" gerekçesiyle basıldığı belirtildi. Binada bulunan 28 kişinin telefon ve kimliklerine el konuldu.

Çok sayıda zırhlı araçla binayı ablukaya alan onlarca özel harekat polisi ve sivil polis, binanın girişinde uzun namlulu silahlarla bekleyerek, binaya girenleri kontrol etti.

Polis baskına gerekçe olarak, "Binaya gelen ve gidenlerin çok olduğu" ve "Burada örgütsel toplantı" yapıldığı yönünde kendilerine yapılan ihbarı gerekçe gösterdi. Aramanın devam ettiği binada bulunan 28 kişinin telefonlarına ve kimliklerine el konuldu.

25 GÖZALTI

Yaklaşık 4 saat süren aramadan sonra misafirlerin de aralarında bulunduğu gazetenin 25 çalışanı gözaltına alındı. Gözaltına alınan gazeteciler binadan çıkarılırken, sık sık "Özgür basın susturulamaz" sloganını attı.

Azadiya Welat gazetesinin gözaltına alınan dağıtımcılarının isimleri şöyle:
Yasemin Sayın
Hayat Yılmaz
Ahmet Kızılay
Arap Turan
Berxwedan Tulpar
Sürreya Dal
Zeynep İzgi
İbrahim Bayram
Engin Özelçi
Ahmet Boltan
Ceylan İpek
Mehmet Emin Kaya
Ziyan Karahan
Veysi Altın
Ercan Yeltaş
Azime Tarhan
Serdal Polat
Cengiz Aslan
Ferit Toprak
Mehmet Hüseyin Şahin
Mehmet Aydın
Pusat Bulut
Mehmet Emin Akgün

Baskın esnasında büroda misafir olarak bulunan Mecrum Tekol ve A.K. adlı çocuk da gözaltına alındı.

GAZETE İMTİYAZ SAHİBİ: HAKİKATİN İZİNDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Gazeteyi Diyarbakır'daki okuyucuları ile buluşturan arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösteren Azadiya Welat İmtiyaz Sahibi Ramazan Ölçen, halka gazeteye sahip çıkma çağrısında bulundu. Uzun süreden bu yana gazeteye yönelik baskı ve saldırıların olduğunu hatırlatan Ölçen, “Birçok dağıtımcımız ve muhabirimiz gözaltına alındı ve tutuklandı. En son olarak da Amed’de 25 dağıtımcımız gözaltına alındı. Bu baskı ne ilk ne de son olacak. Buna karşı sessiz kalmayacağız. Gazetemizin Amed’teki dağıtımcılarının gözaltına alınması bizi yıldırmayacak. Gerektiğinde gazetenin bütün editörleri yarın gazeteyi okuyucularına ulaştırmaya devam edecek. Bu güne kadar halkımız ve okurlarımız bu baskılar karşısında bizi yalnız bırakmadı. Bundan sonra da yalnız bırakmayacak. Halkımız gelip gazetesini bürodan almaya devam edecek. Bütün baskılara rağmen hakikatin izinde olmaya, gerçekleri yazmaya devam edeceğiz" dedi.

Halka ve demokratik kesimlere de çağrıda bulunan Ölçen, “Bu saldırı sadece Azadiya Welat‘a değil gerçeğe saldırıdır. Halkımız ve özgürlük ve demokrasi mücadelesini veren bütün kurumlar bu gerçeğe sahip çıksın” şeklinde konuştu.

ÖGC: BASKIN HUKUKSUZDUR

Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC), baskını protesto etti. Polis tarafından basılan binanın önünde yapılan açıklamada konuşan ÖGC Eş başkanı Hakkı Boltan, tam bir hukuksuzluk ile karşı karşıya olduklarını söyledi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Annesini döven ağabeyini öldürdü

SONRAKİ HABER

Aydın ve sanatçılardan Aslı Erdoğan için TBMM’ye açık mektup

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa