28 Ağustos 2016 09:02

Almanların yarısı Merkel’in 4’ncü kez başbakanlığına karşı

A Bild am Sonntag gazetesi için yapılan son kamuoyu yoklamasına göre, Almanların yarısı Merkel’in 4.kez başbakan olmasına karşı.

Paylaş

Angela Merkel Almanya’da 3 dönemdir başbakanlık görevini yürütüyor. 22 Kasım 2005’te başbakanlık koltuğuna oturan Merkel bir dönem daha başbakan olursa, Almanya’da en uzun süre başbakanlık yapan Helmut Kohl’ün rekorunu egale edecek. Merkel 2017 yılında yapılacak genel seçimlerde aday olup olmayacağını henüz açıklamadı. Spiegel Dergisi, CSU’nun tutumu nedeniyle Merkel’in adaylığını açıklamayı geciktirdiği ve önümüzdeki yılın ilk aylarında karar vereceğini yazdı.

Bild am Sonntag gazetesi için Emnid araştırma şirketi tarafından yapılan son kamuoyu yoklamasına göre, Almanların yarısı Merkel’in 4.kez başbakan olmasına karşı. Merkel’in yeniden başbakan olmasını isteyenlerin oranı yüzde 42 düzeyinde. Hristiyan Birlik Partileri CDU/CSU içerisinde de Merkel’e karşı olanlar bir hayli yüksek. Birlik partililerin yüzde 20’si Merkel’i yeniden başbakan olarak görmek istemezken, yüzde 70 ise, 4.kez başbakanlığa aday olmasını destekliyor.

Almanya’da genel seçimler 2017 yılı Sonbaharında yapılacak. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

İran ve Venezuela petrolde anlaştı

SONRAKİ HABER

Zana Kaya: Gazeteleri ancak okurlar ayakta tutabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...